Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 24 stycznia 2013, godz. 18:47 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
19Witam,
..
chcialbym skonfigurowac MT zeby obslugiwal 2 podsieci na jednym interface tzn.

mam teraz 2x DSL i podsiec 192.168.0.0
ustawione tak, ze klienci o adresach 192.168.0.2 - 192.168.0.100 wychodza do internetu przez DSL1 a klienci o adresach 192.168.0.101 - 192.168.0.254 wychodza do internetu uzywajac DSL2.

poniewaz urzadzenia mosty itp (inne MT) pracuja w tej samej podsieci zaczyna brakowac adresow IP.

chcialbym, aby wszystkie urzadzenia pracowaly w innej podsieci np 192.168.15.0. Chcialbym zeby dostep do tej podsieci byl rowniez z podsieci 192.168.0.0.

Jakie wpisy do MT powinienem dodac ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 25 stycznia 2013, godz. 12:15 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Po prostu dodaj kolejny adres do interfejsu. Z automatu będzie dostęp z jednej podsieci do drugiej.


pozdrawiam,


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 25 stycznia 2013, godz. 19:01 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Tak mam,

jednak komputery z podsieci 192.168.0.x nie widza (nie pinguja) komputerow z sieci 192.168.15.x

wiec to nie ten problem chyba....

jakies inne koncepcje ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 26 stycznia 2013, godz. 10:01 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

To może podaj więcej informacji, bo z Twojego opisu nie wynika za wiele.

Generalnie, w najprostrzej sytuacji to powinno działać tak jak opisane - router
routuje pomiędzy sieciami przyłączonymi z automatu i nic więcej nie trzeba.
Może możesz rzucić plik konfiguracyjny?

Kod:
/export compact hide-sensitive


pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 29 stycznia 2013, godz. 18:55 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Witam,

podany kod nie dziala


/export compact hide-sensitive


Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 31 stycznia 2013, godz. 12:31 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Widocznie starsza wersja systemu.

Spróbuj

Kod:
/export compact


lub w ostateczności

Kod:
/export


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 2 lutego 2013, godz. 11:52 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
/ export dziala

wersja
2.9.27

jak wyeksportowac do pliku bo mam duzo wpisow i nie mieszcza sie na ekranie.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 7 lutego 2013, godz. 12:13 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Proponuję zainstalować coś nowszego, to nie jest wspierana wersja.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: 2 podsieci 1 interface
PostNapisane: 20 lutego 2013, godz. 19:57 
Offline

Dołączył(a): 19 lutego 2013, godz. 23:42
Posty: 2
Ja też miałem kiedyś podobne problemy co ty, to zainstalowałem nową wersję i wszysto poszło. Ale to było na CISCO. Nie wiem jak na Mikroteku ale pewnie tez podobnie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies