Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 25 czerwca 2017, godz. 02:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: AP wl-500W ))) ... ??
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 02:13 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2008, godz. 00:37
Posty: 3
witam wszystkich :)

mam stworzona siec obslugiwana przez Asus'a WL-500W
nosze sie z zamiarem zbudowania w domu drugiego segmentu sieci

pytanie:
jaki router z odpowiednia cena - do jakosci - spelni moje oczekiwania?
jakim trybem najlepiej polaczyc oba segmenty sieci? :roll:

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 10:58 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
osobiscie polaczylbym segmenty w N ce w trybie point to point ale jedyny ap w N ce jaki znalazlem dzialajacy w trybie bridge i access point client http://www.interprojekt.pl/katalogw.asp ... =MIN-MWNAP


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 11:05 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2008, godz. 00:37
Posty: 3
a cos tanszego? :roll:
nie musi byc koniecznie N'ka - 108Mbps styknie ;)

czy tylko bridge point-to-point?
wczesniej do polaczenia probowalem uzyc TL-WR543G w trybie AP Client ale niestety skonczylo sie tylko na otrzymaniu dhcp od asusa :(
wiec teraz przed zakupem musze to dokladnie sprawdzic - tak na wszelki wypadek - nim strace kolejny dzien na proby ich polaczenia :wink:


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 11:07 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
w takim razie jakiegos zwyklego acess pointa + switch router nie jest konieczny np tplinka 501 lub minitara mnwapg


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 11:14 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2008, godz. 00:37
Posty: 3
dzieki Majkel@ za szybka odpowiedz - reputka juz poleciala :wink:

co do sprzetu ...
myslalem o kupieniu np TL-WA601G jest troche drozszy ale chyba za to szybszy niz TL-WA501G :roll:

a po za bridge'm PTP inny tryb polaczenia w moim przykladzie np WDS jest mozliwy?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 stycznia 2008, godz. 16:19 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tak mozliwe jest rowniez podlaczenie 501 i 601 tplinka w trybie wds


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies