Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 22 sierpnia 2017, godz. 20:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Arp nie działa
PostNapisane: 1 października 2006, godz. 21:09 
Offline

Dołączył(a): 1 października 2006, godz. 21:02
Posty: 1
Witam!
Mam problem z tablicą ARP w mikrotiku. Przydzieliłem statycznie maci do ip. Wprowadziłem 254 wpisy do tablicy ustawiłem na kartę sieciową sieci wewnętrznej(dla adresów które nie mają mieć internetu wpisałem wymyślony MAC taki sam dla każdego adresu). Kartę przestawiłem w tryb reply-only i... nic. Zmieniam sobie ip na jakieś które nie powinno mieć internetu, a internet dalej mam. Trzeba jeszcze coś dodatkowo zrobić?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2006, godz. 11:34 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Na twoim miejscu zablokowalbym IP ktore nie maja miec intermetu na firewallu w zakladce FILTER RULES dodajac nowy wpis, w zakladce GENERAL Chain: forward, Src. Address: zablokowane IP, zakladka Action:drop.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies