Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 listopada 2017, godz. 01:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ca8-4 firmware
PostNapisane: 5 stycznia 2007, godz. 11:12 
Offline

Dołączył(a): 24 listopada 2006, godz. 18:50
Posty: 14
Najprawdopodobniej pomyłkowo wgrałem do CA8-4 firmware z WL5000 oczywiście straciłem nad nim kontrole po lan tak i po wlan. Czy ktoś może mi pomóc wybrnąć z tego problemu. Zaznaczam iż nie odpowiada na żadne IP na które mógł się ustawić i po wlan też go nie widać


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Ca8-4 firmware
PostNapisane: 5 stycznia 2007, godz. 13:39 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
TedMen napisał(a):
Najprawdopodobniej pomyłkowo wgrałem do CA8-4 firmware z WL5000 oczywiście straciłem nad nim kontrole po lan tak i po wlan. Czy ktoś może mi pomóc wybrnąć z tego problemu. Zaznaczam iż nie odpowiada na żadne IP na które mógł się ustawić i po wlan też go nie widać

Obawiam się że tylko poprzez port RS ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2007, godz. 11:17 
Offline

Dołączył(a): 24 listopada 2006, godz. 18:50
Posty: 14
Próba komunikacji po rs232 niestety nie powiodła się z ustawieniami com 115200 N1N tak jak znalazłem w opisach dostaję niezrozumiałe znaki na ekranie terminala. Nie wiem co jest nie tak. Mam takie połaczenie kabelka:
pc-db9 otworki-------------złącze w CA8 6-pin
2 RX-------------------------5
3 TX-------------------------3
5 GND-----------------------6 GND
Może ktoś ma praktyke w tym i skoryguje moje błędy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2007, godz. 11:22 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
yyyy ... oczywiście nie da się bezpośrednio !! trzeba zastosować konwerter na MAX232 - schematów w necie cała masa ew. można gotowca kupić np. na allegro.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 marca 2007, godz. 12:08 
Offline

Dołączył(a): 24 listopada 2006, godz. 18:50
Posty: 14
tego się spodziewałem jestem w trakcie montowania
Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies