Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 22 sierpnia 2017, godz. 20:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cisco 350 BR kontra MT RB511
PostNapisane: 1 lutego 2007, godz. 17:10 
Offline

Dołączył(a): 1 lutego 2007, godz. 17:07
Posty: 2
Lokalizacja: Zielona Góra
ΔWitam chciałbym na wstępie powiedzieć ze to nic łatwego dla mnie wiec zaczynamy :
problem to ustawienie MT w trybie klient
szkielet jest taki
4mbps>cisco1801w>cisco350br>cisco1200>swich>cisco350Ap i inne Essid>i cisco350router!



w czym problem ? w miejsce cisco1200 wstawić MTRB511 i aby był przeźroczysty

CISCO jest dobre ale jak sie cos spali to potem bardzo boli bo jakość kosztuje dlatego chce przejść na MT bo ponoć wydajny i dobry w zastosowaniu na polskie warunki mam nadzieje ze jest ekipa mocarzy która upora się z problemem jeśli ma ktoś pytania moje gg 6397033


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2007, godz. 13:25 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
RouterBoard powinien bez problemu sprawdzic sie w swojej roli. Do plyty nalezy dobrac sobie jeden z modulow radiowych (pod wzgledem mocy ) z naszej oferty : http://www.interprojekt.pl/koszykMagazy ... TY-MINIPCI , szegolnie polecam moduly firmy senao charakteryzujace sie duza moca wyjsciowa.

Po zamontowaniu RB w miejsce dotychczasowego urzadzenia nalezy ustawic WLANA w trybie clienta, podlaczyc sie do bazy i "zbridgowac" WLANA z LANEM. Wszystko mozna skonfigurowac w prosty sposob za pomoca WinBoxa.

Polecam zapoznanie sie z manualami na stronie www.mikrotik.com


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2007, godz. 15:06 
Offline

Dołączył(a): 1 lutego 2007, godz. 17:07
Posty: 2
Lokalizacja: Zielona Góra
heh to juz wiem ale co i jak a na tym linku co został podany to nic niema co by mi sie mogło przydać jestem zielony jesli chodzi o mikrotika cisco ustawie ale nie MT tak przy okazji tam jest szyfrowanie 128bitowe i co z tym fantem zrobic/?


dziekuje za wypowiedz


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2007, godz. 09:49 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Konfiguracja MT za pomoca aplikacji WinBox jest banalnie prosta. Proponuje sciagnac sobie 24 godzinna wersje systemu ze strony www.mikrotik.com zainstalowac ja na zwyklym PC i polaczyc sie znim za pomoca WinBoxa w celu zaznajomienia sie z interfejsem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies