Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 01:52

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Duży problem
PostNapisane: 16 marca 2008, godz. 13:31 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
Mam bardzo duży problem z zrobieniem sieci bezprzewodowej na 2 komputery. Problem tkwi w tym że gdy podłączam się do intenetu do komputera do którego jest podłaczony router to wszystko działa ok. problem zaczyna sie wtedy kiedy chcę podłączyć 2 komputer. Internet działa przez około 4 minuty a nastepnie się juz nie włącza
Proszę o pomoc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, godz. 10:35 
Offline

Dołączył(a): 27 stycznia 2008, godz. 14:55
Posty: 6
Może napiszesz jakie masz urządzenie?? Wtedy łatwiej bedzie pomóc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, godz. 15:34 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
masz właczone dhcp? prawdopodobnie masz konflikt ip


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, godz. 20:12 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
Gibson napisał(a):
Może napiszesz jakie masz urządzenie?? Wtedy łatwiej bedzie pomóc

no wiec router PLANET ADW-4401 Modem/Router/AP -GW/FV podłączony kablem do jednego komputera i kartę sieciową planet wl-8316 podłączona do drugiego komputera i połączona bezprzewodowo
Majkel napisał(a):
masz właczone dhcp? prawdopodobnie masz konflikt ip

Nie zabardzo sie na tym znam więc jak się to sprawdza czy sie ma włączonę dhcp


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, godz. 10:24 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
sprawdz w polaczeniach lokalnych polaczenia sieciowe polaczenia lokalne -> wlasciwosci -> tcp-ip wlasciwosci i zobaczy czy tam masz cos wpisane jesli nie masz wlaczone dhcp


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, godz. 15:36 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
nic nie mam tam napisane


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, godz. 17:17 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
niech teraz sprawdzi pan start ->uruchom->cmd->ipconfig /all i tam zobaczy czy przyznalo jakies adresy ip


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, godz. 18:02 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
Wyniki na komputerze gdzie podłączony jest router:
adres ip.192.168.0.70
a czy na 2 komputerze mam zrobic ten test


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, godz. 14:01 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tak na 2 tez sprawdzic , w routerze zmien klase dhcp na na 192.168.2.100-192.168.2.105


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, godz. 17:26 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
192.168.0.71 to wynik ip na drugim komputerze
A jak mam zmienić te klasę dhcp


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, godz. 17:34 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
w advanced settings dhcp tam sie zmienia klase


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, godz. 20:02 
Offline

Dołączył(a): 16 marca 2008, godz. 13:25
Posty: 6
Majkel napisał(a):
w advanced settings dhcp tam sie zmienia klase

Ja mam mały problem bo nie wiem gdzie takie ustawienia znaleźć


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Duży problem
PostNapisane: 20 marca 2008, godz. 09:52 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
buda11 napisał(a):
Mam bardzo duży problem z zrobieniem sieci bezprzewodowej na 2 komputery. Problem tkwi w tym że gdy podłączam się do intenetu do komputera do którego jest podłaczony router to wszystko działa ok. problem zaczyna sie wtedy kiedy chcę podłączyć 2 komputer. Internet działa przez około 4 minuty a nastepnie się juz nie włącza
Proszę o pomoc

Bezprzewodowo ?? Ok ... czy po tych kilku minutach po których nie ma netu z PC podłączonego radiem potrafisz zapingować router ?? Czy klient WiFi pokazuje połączenie ??
Jeśli jest połączenie z routerem to sprawdź gdzie zatrzymuje się trasowanie:
Kod:
tracert wp.pl

jeśli nie rozpozna nazwy to:
Kod:
tracert 212.77.100.101

Dodatkowo wykluczyłbym ew. problemy z dhcp ustawiając statyczny adres IP.
Konflikt IP bym wykluczył z uwagi na to że system informuje o konflikcie ...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies