Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 01:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ENDSL-A2+WIG problem z Wi-Fi
PostNapisane: 27 maja 2007, godz. 14:47 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2007, godz. 14:39
Posty: 4
Jestem posiadaczem ENDSL-A2+WIG. Mam dwa komputery (stacjonarny i przenośny)
Stacjonarny mam podłączony przewdem a przenośny chciałem podłączyć przez Wi-Fi
I tu mam problem. Mam wszystko ustawione tak jak w instrukcji i niestety laptop nie chcemi się połączyć bezprzewodowo z Internetem. Podłączyłem laptop kablem sieciowym i wszystko jest w porządku.
Siedzę przy kompie i na forach trzeci dzień i i nie mogę zmusić laptopa do bezprzewodowego połączenia. Świeci się ADSL, lan 1, mruga WLAN. Połączenie niby jest, ale nie ma internetu. Dostęp: tylko lokalne. Po podłączeniu kabla wszystko wraca i jest w porządku.
Jestem laikiem w tych sprawach i nie mogę sobie z tym poradzić.
Dołączam fotki z ustawieniami. Może mi ktoś pomoże. Mogę nawet zadzwonić. Proszę o telefon od znawców tematu.


Załączniki:
Bez tytułu1.jpg
Bez tytułu1.jpg [ 45.16 KiB | Przeglądane 227 razy ]
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 60.93 KiB | Przeglądane 198 razy ]
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, godz. 09:10 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
witam a czy potrafi pan spingować router poprzez wifi? start->uruchom->cmd
ping 192.168.1.1 i prosze sprawdzic czy jest jakas odpowiedz od urządzenia. w przypadku gdy bedzie odpowiedz na ping prawdopodobnie nie dodal pan mac adresu w zakladce wireless mac filtering lub w ustawieniach komputera jest cos nie tak wlaczony firewall np


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 maja 2007, godz. 15:57 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2007, godz. 14:39
Posty: 4
Spingowałem router tak jak mi Pan napisał,ale niestety jest brak odpowiedzi.Czyli komputer nie widzi routera. W szegółach połączenia sieciowego adres IPv4 jest całkiem inny(169.254.123.37) a maska podsieci 255.255.0.0. DNS wogóle nie przypisał.Tak jakby router nie potrafił przypisac automatycznie adresu IP.
Jak odłacze Wi-Fi a podłącze sieć kablowo to wszystko jest w porządku.
Adres MAC wpisany jest prawidłowo (sprawdzałem setki razy). wszyskie opcje są zaznaczone identycznie jak w instrukcji(pdf) Firewall mam całkiem wyłączony.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, godz. 08:48 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
a niech pan recznie przypisze adres ip karcie radiowej w laptopie i wylaczy dhcp np na 192.168.1.7


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2007, godz. 15:38 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2007, godz. 14:39
Posty: 4
Tak własnie wczoraj wieczorem zrobilem i zaczęło mi działać. Tylko dlaczego nie chce zrobić tego automatycznie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 maja 2007, godz. 21:08 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2007, godz. 14:39
Posty: 4
Dość ciekawa sprawa. Pod Linuksem i na systemie WinXP i wszystko na tym samym komputerze połączenie bezprzewodowe z internetem uzyskuje przy włączonym DHCP. Na systemie Win Vista muszę przypisywać adres ip karcie radiowej. Inaczej nie ma szans na połączenie.
Dlaczego ???


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 kwietnia 2008, godz. 10:26 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Problem załatwia wgranie najnowszego firmware :

http://www.interprojekt.pl/Pliki.aspx?d ... 5cfirmware


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies