Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 listopada 2017, godz. 01:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ENDSL-A2+WIG, pytania odnosnie konfiguracji
PostNapisane: 30 listopada 2006, godz. 22:06 
Offline

Dołączył(a): 26 listopada 2006, godz. 16:17
Posty: 6
Skad mozna pobrac najnowszy firmware do tego modemo-routera? Jest dostepny na jakiejs stronie?


Ostatnio edytowano 3 grudnia 2006, godz. 12:47 przez Clean, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 grudnia 2006, godz. 13:26 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 30 marca 2005, godz. 01:34
Posty: 43
Oto strona producenta
http://www.encore-usa.com/product.php?id=160&lang=

Niestety nie ma nowego firmwar-u

Pozdrawia Dawid Papis

Inter Projekt


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 grudnia 2006, godz. 12:50 
Offline

Dołączył(a): 26 listopada 2006, godz. 16:17
Posty: 6
Mam jeszcze takie pytanie. W zakladce NAT/Virtual Servers (gdzie dokonujemy przekierowania portow np. do p2p), nie ma rozroznienia na porty TCP i UDP jak w wielu innych routerach. Zatem jesli wpiszemy tam IP i numery portow to czego sie one odnosza - do TCP, czy UDP a moze do obu na raz?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, godz. 13:24 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Clean napisał(a):
Mam jeszcze takie pytanie. W zakladce NAT/Virtual Servers (gdzie dokonujemy przekierowania portow np. do p2p), nie ma rozroznienia na porty TCP i UDP jak w wielu innych routerach. Zatem jesli wpiszemy tam IP i numery portow to czego sie one odnosza - do TCP, czy UDP a moze do obu na raz?

wydaje mi się że aby prawidłowo działały p2p należy dodatkowo zrobić wpisy w IP Filter ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2006, godz. 00:47 
Offline

Dołączył(a): 25 grudnia 2006, godz. 22:35
Posty: 5
IP Filter - nie słuzy do przekierowywania portow, uzywa sie tego do konfiguracji firewalla, sam poleglem na probie ustawienia tego routera dla dc+, ale moze jeszcze cos wymysle...


ok i wymyslilem
Do testow zainstalowalem "interfejs uzytkownika UPnP" dc++ w wersji 0.698 wybralem, polaczenie firewall z UPnP porty nalezy wpisac w przedziale 3201-32000 porty 1024-3200 sa zarezerwowane dla innych uslug, dziala idealnie:) Tylko dlaczego najpierw musialem podlaczyc komp przez lana tego to nie wiem ale teraz na radiu ciagnie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 stycznia 2007, godz. 10:25 
Konfiguracja dla dc++ jest banalnie prosta ;)
Advanced setup/nat/ tutaj w Number of IPs zaznaczamy single, wybieramy virtual server, tutaj w start port number np 4000 end port number taki sam (4000), w ramce local IP adress wpisujemy IP wewnętrzne naszego komputera. Zapisujemy zmiany.

Zakladamy konto na dyndns, wpisujemy w access management/ddns odpowiednie daneklikamy Save.
Teraz najlepiej zresetowac router (Maintenance/SysRestart zaznaczone Current Settings, ciskamy Restart. Po kilku sekundach router sie podniesie i polaczy nas z neo.

W dc++ w menu File/Settings/connection settings wybieramy Active, w okienku IP wpisujemy nasza "domene" z dyndns, w TCP port nasz port 4000 w UDP port rowniez 4000.

Od tej pory jestemy zawsze "aktywni" na hubach dc ;))

Pozdrawiam.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2007, godz. 20:16 
Offline

Dołączył(a): 26 listopada 2006, godz. 16:17
Posty: 6
Will_away napisał(a):
W dc++ w menu File/Settings/connection settings wybieramy Active, w okienku IP wpisujemy nasza "domene" z dyndns, w TCP port nasz port 4000 w UDP port rowniez 4000.Pozdrawiam.

Widze, ze w DC++ wpisujemy ten sam numer portu do rubryki TCP i UDP. A jak to robimy w eMule'u? Te same, rozne (np. domyslne - TCP: 4662, UDP: 4672), czy to kompletnie bez znaczenia?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2007, godz. 22:20 
Offline

Dołączył(a): 12 lipca 2007, godz. 18:06
Posty: 2
No dobra czytam czytam i nie mogę się doczytać mam ten router ENCORE ENDSL-A2+WIG jest tam jeszcze (-E) ale nie wiem czy to potrzebne:D a wracając do sprawy chciałbym podzielić łącze Neostrady na 2 komputery czy jest taka możliwość na tym routerze jeśli nie to czy są programy które pomogą mi to monitorować i zmieniać prędkości transferów z góry thx


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, godz. 08:59 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
Router ten nie posiada możliwości regulacji transferow dzieli łacze dynamicznie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, godz. 17:55 
Offline

Dołączył(a): 12 lipca 2007, godz. 18:06
Posty: 2
ale gdzieś wcześniej czytałem że do podziału łącza służy QoS a ja mam w opcjach takie coś właśnie czy mogę w takim razie podzielić łącze?? tutaj zrzut z ekranu:
http://img525.imageshack.us/img525/1218/87285987wz5.jpg


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies