Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 02:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ENDSL-A2+WIG
PostNapisane: 20 listopada 2006, godz. 01:42 
Witam.

Jestem zainteresowany kupnem Routera ENDSL-A2+WIG, interesuje mnie jedna rzecz - Czy Modem obsługuje Annex B ? Ponieważ jest napisane tylko A, ale lepiej się upewnić.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 listopada 2006, godz. 09:59 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Urządzenie obsługuje m.in. Annex A,B,I,J,L iM ... krótko mówiąc zasługuje w pełni na określenie "kombajn" :-D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2006, godz. 19:15 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 grudnia 2006, godz. 19:10
Posty: 2
witam
mam problem z tym urzadzeniem poniewaz po podlaczeniu do sieci, podpieciu komputera przez rj45 oraz po podpieciu kabla telefonicznego miga dioda adsl i router nie moze ustanowic polaczenia z neostrada

polaczenie ustawione na pppoe, uzytkownik i haslo wpisane poprawnie
jest tez problem z siecia bezprzewodowa bo po zmianie nazwy sieci router nie przyznaje adresow ip trzeba wpisywac recznie zeby bylo polaczenie


jaka moze byc tego przyczyna???

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2006, godz. 19:26 
Offline

Dołączył(a): 26 listopada 2006, godz. 16:17
Posty: 6
Znany problem z wiekszosci modemow ADSL2+. Przestaw w zakladce Advanced Setup/ADSL Auto Sync-Up na G.DMT.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, godz. 00:31 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 grudnia 2006, godz. 19:10
Posty: 2
a jak bym to chcial sprawdzic na dslu tepsy to tez tak mam ustawic ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2006, godz. 09:28 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
dawid_tychy napisał(a):
a jak bym to chcial sprawdzic na dslu tepsy to tez tak mam ustawic ??

Tak jak napisał Clean należy ręcznie ustawić g.dmt zamiast automatycznej synchronizacji. Co dziwne ... analizując sprzedaż i ilość tego typu zapytań stwierdzam że u większości osób działa automat ... trudno powiedzieć dlaczego u niektórych trzeba ręcznie ustawiać.
Jest jeszcze jedna możliwość że każdy jest bystry i sam na to wpada, ale ........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: ENDSL-A2+WIG
PostNapisane: 16 lutego 2007, godz. 15:39 
Offline

Dołączył(a): 26 listopada 2006, godz. 16:17
Posty: 6
Elf napisał(a):
Czy Modem obsługuje Annex B ?

Oj, co do obslugi Anneksu B przez to urzadzenie to mialbym watpliwosci, mimo napisu na pudelku "(ADSL2+; Annex A, B, I, J, L & M)".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lutego 2007, godz. 09:08 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Clean napisał(a):
Oj, co do obslugi Anneksu B przez to urzadzenie to mialbym watpliwosci

A po czym to Pan wnosi ?? Modem kupują klienci Netii korzystający z Net24 na linii ISDN i jakoś nie zgłaszają problemów.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2007, godz. 15:56 
Offline

Dołączył(a): 11 stycznia 2007, godz. 10:35
Posty: 2
Pytanie za 99 pkt ;) Czy ENDSL-A2+WIG obsluguje protokol PPTP oraz 47 (GRE) ?
Edit:
Ok,juz wyczytalem,ze PPTP ma, nadal nie wiem, czy ma GRE ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2007, godz. 09:36 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Will_away napisał(a):
Pytanie za 99 pkt ;) Czy ENDSL-A2+WIG obsluguje protokol PPTP oraz 47 (GRE) ?
Edit:
Ok,juz wyczytalem,ze PPTP ma, nadal nie wiem, czy ma GRE ?

Na to pytanie powinien Pan sobie sam odpowiedzieć - skoro obsługuje PPTP to musi obsłużyć także GRE. Ze specyfikacji PPTP jasno wynika że komunikacja PPTP odbywa się przy pomocy TCP (port 1723) oraz GRE.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2007, godz. 09:59 
Offline

Dołączył(a): 11 stycznia 2007, godz. 10:35
Posty: 2
Bardzo dziekuje za szybka odpowiedz ;)
Gdybym znal specyfikacje pptp pewnie nie zadalbym na tym forum tego typu pytania ;p
Pozdrawiam :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies