Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 listopada 2017, godz. 17:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Firmware TPLINK 601
PostNapisane: 13 maja 2008, godz. 09:35 
Offline

Dołączył(a): 12 maja 2008, godz. 14:38
Posty: 2
Zakupiłem ostatnio TPLINK 601 i okazało się iż nie jest on przezroczysty w trybie APC dla sieci LAN (nie puszcza mac adresów kart podpiętych po lanie). Wypróbowałem już wszystkie aktualizacje dla tego modelu. Obecnie mam ustawiony w trybie apc z opcją WDS ale docelowo nie chcę używać tego trybu bo słyszałem iż przy większej ilości apc potrafi spowolnić pracę sieci.
Znalazłem w sieci opis iż jeden z wcześniejszych firmwa-rów dla TPLINK 501 umożliwia przezroczyste działanie w trybie apc. Czy ktoś może próbował wgrywać firmware od 501 do 601? Wiem że to jest ryzyko dla tego chciałem uzyskać informację być może już ktoś to robił.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2008, godz. 09:20 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Niestety próba wgrania firmware z Tp LINKA 501 napewno skończy się brakiem jakiej kolwiek komunikacji z urządzeniem. Sprawa jest o tyle trudna że TP LINKA nie można wprowadzić w tryb serwisowy celem przywrócenia go do życia pozostaje podlutowanie się pod piny serwisowe bezpośrednio na płycie.

Co do firmware postaramy się skontaktować z producentem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2008, godz. 12:43 
Offline

Dołączył(a): 12 maja 2008, godz. 14:38
Posty: 2
Wcześniej używałem DWL-700AP i wszystko grało. Nawet przez myśl mi nie przeszło iż obecne APC maskują adresy (no są wyjątki) więc zakupiłem tych tepelinków 10szt. "Co do firmware postaramy się skontaktować z producentem." jeżeli jest taka opcja to wstrzymam się jeszcze bo miałem się zwrócić już z zapytaniem o wymianę sprzętu na sprzęt innej firmy (z niechęcią bo radyjka mają przyzwoite parametry za stosunkowo niską cenę).
Z góry dziękuję za pomoc i czekam z niecierpliwością na odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies