Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 listopada 2017, godz. 08:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 11:47 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Witam
Chciałem założyć hasło w TP Linku WR542G żeby mi sie nikt przypadkowy nie
łaczył z moja siecia.Prosze o pomoc
Jestem zielony w tych sprawach
Pozdrawiam i z góry dziekuję za pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 13:32 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
w zakladce wireless security i enable wpa2 i tam wpisac sobie 8 znakowe haslo oraz w password niech pan zmieni domyslne haslo logowania do routera. wlamanie sie do wpa2 jest praktycznie niemozliwe bo jest bardzo czasochlonne


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 13:55 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Witam. Jeżeli dobrze zrozumiałem to zaptaszkować Enable Wirelees Security,
Security Type ustawić naWPA/WPA2
Hasło wpisać w password.
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 13:57 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tak dokladnie i prosze pamietac o hasle na router jeszcze zeby je zmienic w password


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 14:10 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Ale gdy chcę to zapisać to wyskakuje komunikat"Invalid IP address for Radius Server please again"


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 14:23 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
dokladnie jest to tak zakladka
Wireless -> enable Wirelless security->security type->wpa2->passphrase (tam wpisac 8 znakowe hasło) i zapisac
i jeszcze zmienic haslo na router w system tools->password i to wszystko dokladnie teraz przepisalem z tplinka 542


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 15:03 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
A może dlatego,że w Radius Server IP nie ma nic wpisanego.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 15:22 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
ale niech pan radiu serwer wylaczy albo tego nie zahacza bo to bardziej zaawansowana forma zabezpieczenia sieci do zastosowan domowych niepotrzebna


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 17:00 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
To może ja wkleję screna.Enable Wireleess Router Radio było zaptaszkowane.Gdy kliknę na Save,chociaż Enable Wireleess Router Radio odfajkuje to wyskakuje komunikat:Selecting the incorrect country may cause interference to other devices and violate the applicable law"Klikam OK i mam następujący komunikat"Invalid IP address for Radius Server please input again"


Załączniki:
Router.png
Router.png [ 219.38 KiB | Przeglądane 783 razy ]
Router.png
Router.png [ 219.38 KiB | Przeglądane 451 razy ]
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 23:13 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
dziwne normalnie powinna byc zakladka passphrase i tam musisz te haslo wpisac a tu go nie widze jutro podepne konkretnie tplinka 542 i ci napisze narazie wgraj firmware najnowszy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 23:31 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Dziękuję bardzo za pomoc.Problem został już rozwiązany,znalazłem zakładkę passphrase,zmieniłem w Security Type na WPA-PSK/WPA2-PSK.Wklejam screena.

[ Dodano: Pon Lut 04, 2008 10:38 pm ]
Acha jeszce zmieniłem logowanie na stronę 192.168.1.1,ale mam jeszcze pytanie czy dobrze wkleiłem screena,bo wchodzę na swój temat i nie wiem jak go otworzyć.
Pozdrawiam.


Załączniki:
Wirelees.png
Wirelees.png [ 95.57 KiB | Przeglądane 552 razy ]
Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 23:40 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
ciesze sie ze sie udalo prosze pamietac o zmianie hasla na router bo rzadko kto to zmienia a bez tego bez problemu sie ktos moze zalogowac i hasla pozmieniac


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Hasło
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 23:47 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Ajak mogę zmienić hasło na router,udało mi się tylko zmienić hasło do strony otwierającej,Użytkownik i hasło było jednakowe admin, a ja zmieniłem na innego użytkownika i hasło.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 23:48 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tak to juz wszystko to o te haslo mi chodzilo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lutego 2008, godz. 10:54 
Offline

Dołączył(a): 21 września 2007, godz. 13:10
Posty: 15
Lokalizacja: Konin
Witam.mam jeszcze jedno pytanie jak mogę otworzyć screena z postu?
Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies