Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hotspot na MT
PostNapisane: 8 sierpnia 2006, godz. 22:29 
Offline

Dołączył(a): 1 marca 2006, godz. 14:00
Posty: 4
Witam. Mam tymczasowo wolne RB 532A i sprawdzam jak dziala Hotspot pod MT. Nie moge przebrnac jednej rzeczy. Udalo mi sie odpalic hotspot, gdy MT dzialala w trybie routingi miedzy eth0 a wlan0. Natomiast jak chce wsadzic eth0 i wlan0 do jednego bridga to wszystko sie rozyspuje. Jak ustawiam ze hotspot ma dzialac na interfejsie wlan0 to stacje logujace sie na wlan0 nie widza wogole hotspota i loguja sie standardowo, natomiast jak dam hotspota na bridga to trace całkowicie kontakt z RB.

Pytanie czy można odpalic na MT hotspota gdy wszystkie interfejsy sa polaczane bridżem oraz jak zmusic hotspota do pobierania IP za pomoca dhcp relay relsy serwera dhcp.

./nikT


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2006, godz. 09:14 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2006, godz. 04:20
Posty: 33
Oczywiście na MT da się odpalić hotspot-a gdy wszystkie interfejsy są w jednym bridge, aczkolwiek najprościej odpalać hostspota używając ( w winboxie ) konfiguratora: zakładka IP -> Hotspot , następnie SETUP.

Żeby dany interfejs pobierał adres IP z DHCP RELAY-a należy zrobić tak samo jak w przypadku konfiguracji pobierania IP z "normalnego" serwer-a dhcp, zakładka: Ip->DHCP-Client[/i]


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2006, godz. 19:35 
Offline

Dołączył(a): 1 marca 2006, godz. 14:00
Posty: 4
Pawi napisał(a):
Oczywiście na MT da się odpalić hotspot-a gdy wszystkie interfejsy są w jednym bridge, aczkolwiek najprościej odpalać hostspota używając ( w winboxie ) konfiguratora: zakładka IP -> Hotspot , następnie SETUP.

Żeby dany interfejs pobierał adres IP z DHCP RELAY-a należy zrobić tak samo jak w przypadku konfiguracji pobierania IP z "normalnego" serwer-a dhcp, zakładka: Ip->DHCP-Client[/i]


Niestety Pawi musze Cie zmartwic nie mozna zrobic hotspota jak w MT wszystkie interfejsy sa w bridgu. Mam odpwiedz z fachowego zrodla.

./nikT


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies