Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 października 2017, godz. 00:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Inna konfiguracja wlan w czestotl. 2,4 a 5ghz?? wielki probl
PostNapisane: 22 stycznia 2008, godz. 00:59 
Offline

Dołączył(a): 22 stycznia 2008, godz. 00:42
Posty: 4
od kilku dni siedze nad konfiguracja MB 333...
kupilem wie takie plyty glowne... jadna z trzema modulami saneo nmp-8602 400mW a druga poki co z jednym modulem ubiquitinetworks superrange5 atheros 400mV w 5ghz...

no i sprawa wyglada tak... plyta skonfigurowana z saneo w trybie ap pod 2,4ghz dziala wybornie...
no ale druga plyta skofnigurowana z karta ubquiti ni hu hu... co chwila rozlacza z komputerem - klientem... w logach non stop przewija sie taki wpis:

04:49:55 wireless,info 00:19:CB:3B:23:60@wlan1: connected
04:49:59 wireless,info 00:19:CB:3B:23:60@wlan1: disconnected, received deauth: reserved (0)
04:49:59 wireless,info wlan1: data from unknown device 00:19:CB:3B:23:60, sent deauth
04:49:59 wireless,info 00:19:CB:3B:23:60@wlan1: connected
04:50:04 wireless,info 00:19:CB:3B:23:60@wlan1: disconnected, received deauth: reserved (0)

no i tak kolko... co jest? cos nie tak jest skonfigurowane??
to raczej nie wina karty a konfiguracji bo jak na tej pierwszej plycie zamienie ustawienie ktoregokolwiek modulu na 5ghz to dzieje sie identyczna paranoja...
komputer klient non stop jest rozlaczany... sprawdzane bylo na dwoch roznych kartach klienckich wiec wykluczam wine karty klienckiej... :(
ustawiam wszystko przeklasycznie...
0 name="wlan1" mtu=1500 mac-address=00:15:6D:53:DA:4B arp=enabled
interface-type=Atheros AR5213 mode=ap-bridge ssid="MikroTik"
frequency=5180 band=5ghz scan-list=default antenna-mode=ant-a
wds-mode=disabled wds-default-bridge=none wds-ignore-ssid=no
default-authentication=no default-forwarding=yes default-ap-tx-limit=0
default-client-tx-limit=0 hide-ssid=no security-profile=default
compression=no
pomozcie bo mnie krew zalewa ze poszlo na to tyle kasy a dzialac nie chce :/


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2008, godz. 10:51 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jaka wersja mikrotika działa na platformach ?? Proponuję upgrade do stabilnej wersji V3 dostępnej pod tym linkiem :

http://www.mikrotik.com/download/router ... pc-3.0.npk

Proponuję również zmienić kanał z tego co widzę jest 5180 , radziłbym jakiś wyższy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2008, godz. 13:15 
Offline

Dołączył(a): 22 stycznia 2008, godz. 00:42
Posty: 4
no wlasnie ta wersja chodzi... wczoraj sciagnalem i uruchomilem... i kompletnie nic sie nie zmienia... nie wiem co sie dzieje...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2008, godz. 15:56 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Spróbuj zmienić "default-authentication=no" na "default-authentication=yes" tak aby system nie brał pod uwagę żadnej acces listy ani szyfrowania podczas próby podłączania się klientów.

Oczywiście na czas testów potem lepiej zabezpieczyć sieć :).


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 stycznia 2008, godz. 20:22 
Offline

Dołączył(a): 22 stycznia 2008, godz. 00:42
Posty: 4
no ale wczejsniej pochwalilem ze pierwszy MB chodzi dobrze w 2,4ghz.... masakra...
dobrze chodzil ale przez czas jak byl u mnie w biurze... ale widze ze jak dostal dzisiaj klientow to porazka...

64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=3 ttl=128 time=2537.658 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=5 ttl=128 time=1649.793 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=6 ttl=128 time=945.644 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=7 ttl=128 time=846.445 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=13 ttl=128 time=7888.900 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=15 ttl=128 time=10835.309 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=17 ttl=128 time=11879.625 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=18 ttl=128 time=10881.379 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=22 ttl=128 time=10599.579 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=31 ttl=128 time=1899.424 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=21 ttl=128 time=11923.342 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=24 ttl=128 time=9426.514 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=25 ttl=128 time=8451.520 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=27 ttl=128 time=6458.088 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=29 ttl=128 time=5112.371 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=30 ttl=128 time=4112.097 ms
64 bytes from 192.168.7.2: icmp_seq=26 ttl=128 time=8117.394 ms

takiego czegos jeszcze nie widzialem...
Ktos tu tak bardoz wychwala te cale mikrotiki????
ponad 2000zl w bloto cos czuje...

[ Dodano: Wto Sty 22, 2008 7:26 pm ]
niechze mi ktos na to zajrzy... bardzo prosze... zaplace przeciez...
dajcie odzew kto wiej jak to poustawiac zebym uwierzyl ze to ma sens wogole stosowac...
odezwijcie sie jestem caly czas na GG - 1574976
pozdr


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, godz. 10:10 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Są jakieś wpisy w Queues >> Simple Queues ?? Jakieś limity downloadu ?? uploadu ?? dla userów ?? Porobione limity dla ilości połączeń lub pakietów wysłanych / odebranych ??

Może przydałoby się zrobić wpisy filtrujące połączenia generowane przez wirusy sieciowe w IP >> Firewall >> Filter Rules ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 stycznia 2008, godz. 12:08 
Offline

Dołączył(a): 22 stycznia 2008, godz. 00:42
Posty: 4
zadnych kolejek i filtrow nie ma bo sie na tym nie znam...
jest tylko podstawowe ustawienie.... nei chce tego na maksa skopac teraz kiedy mam tam lacznie na 3 kartach 40 niezadowolonych od wczoraj klientow :/ Odpisalem na GG

[ Dodano: Sro Sty 23, 2008 7:31 pm ]
nie mam pradu... globalna awaria a nie mam GG zeby dac znac bo pisze z laptopa... najwyszej jutro bede sie kontaktowa...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies