Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 listopada 2017, godz. 17:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: instrukcja konfiguracjiENDSLA2WIG-E
PostNapisane: 14 czerwca 2007, godz. 21:30 
Offline

Dołączył(a): 14 czerwca 2007, godz. 21:15
Posty: 5
Załaczona instrukcja na ulotce i plycie wydawala sie tak banalnie prosta, ze z rozczarowaniem stwierdzilem, ze nie jestem w stanie uzyskac polaczenia ADSL z internetem po wykonaniu polecen w instrukcji. Nie znalazlem tam zadnych dodatkowych informacji.
Posiadam laptopa z Vistą. Router zakupilem po to, aby moc oderwac sie od biurka i kabla i dalej korzystac z internetu.
Jestem amatorem komputerowym, jako tako radze sobie z bieżącą obsługą komputera, natomiast nie spodziewalem sie, ze konfiguracja tego routera bedzie tak trudna.
Uzyskany stan po wpisaniu danych neostrady jest nastepujacy, kable telefoniczny/dioda miga/ i ethernet/dioda LAN swieci/ podlaczone, dioda WLAN miga.Polaczenie internetowe w komputerze tylko polaczenia lokalne-brak lacznosci z internetem. Nie zajmowalem sie nawet polaczeniem bezprzewodowym, gdyz nie bylo sensu, wydaje mi sie, ze laptop i jego karta widzi router, ale brak internetu.
Wydaje mi sie na logikę, że do urządzenia powinna być dołączona jakas instrukcja, jak dokladnie konfigurowac modem i ruter, skoro tyle tu na forum informacji o szczegółowej konfiguracji, co dla mnie jest czarną magią.
Mam nadzieje, ze otrzymam wsparcie, pomoc, glownie telefoniczną typu "poprowadzenie za rękę" gdyz jak na razie nie jestem w stanie nic wiecej zdzialac.Z góry dziękuję conductor


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, godz. 14:14 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
Zgodnie z rozmowa telefoniczną przesłałem panu instrukcje instalacji neostrady na Encore A2+WIG


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2007, godz. 19:19 
Offline

Dołączył(a): 14 czerwca 2007, godz. 21:15
Posty: 5
Wszystko dobrze, ale po uzyskaniu polaczenia kablem z neostradą teraz mam problem z pol. bezprzewodowym. Komputer niby widzi router, ale nie ma polaczenia z netem.Nie umiem sobie poradzic z adresem karty, aplikacja w viscie tylko sie otwiera, przelatuje i sie zamyka nie moge odczytac numeru karty bezprzewodowej. wpisanie adresu 192.168.1.7 do karty tez nic nie dało. Ping nie daje odpowiedzi. Co robic? :sad: conductor


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, godz. 15:59 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
A jak skonfigurowana jest sieć bezprzewodowa w routerze? Ustawienia domyślne?
Czy karta radiowa ma włączone dhcp? Czy karta w ogole się łączy z siecią wi-fi?

Tak swoją drogą, jaka to karta i czy zarządzana jest z poziomu windows, czy ma swoją aplikację do konfiguracji.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 czerwca 2007, godz. 21:18 
Offline

Dołączył(a): 14 czerwca 2007, godz. 21:15
Posty: 5
wszystko juz opanowalem.dziala znakomicie.dzieki!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, godz. 12:41 
Offline

Dołączył(a): 24 lipca 2007, godz. 11:54
Posty: 1
Mam identyczny modem, czy jest gdzieś do ściągnięcia szczegółowa instrukcja po polsku?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2007, godz. 13:33 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
prosta instrukcja instalacji neostrady oraz udostepnienia polaczenia WIFI pod Encore A2+WiG dostępna jest pod adresem http://wiki.interprojekt.pl/wiki/Wiki.j ... ore_A2_WIG w nawiązaniu do rozmowy na gg przesyłam panu rownież inne dokumentacje tego produktu pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies