Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 20 listopada 2017, godz. 21:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak połączyć się z routerem, gdy 192. ... nie działa?
PostNapisane: 22 września 2008, godz. 19:39 
Offline

Dołączył(a): 22 września 2008, godz. 19:33
Posty: 1
Witam, mam ogromny problem.

Kupiłem dziś router wifi TL-WR642G. Przystąpiłem do jego konfiguracji zgodnie z intstrukcją - wszystko poszło zgodnie z planem. A potem nastały schody - zmieniłem hasło WEP, router napisał, że musi się zrestartować - restart się odbył i wszystko się spieprzyło.

Nie mogę połączyć się z netem (to łącze ma ograniczoną łączność lub brak łączności) ani z routerem - wpisanie adresu 192.168.1.1 nic nie daje. Co robić? Byłbym naprawdę wdzięczny za łopatologiczne instrukcje...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2008, godz. 09:29 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Po pierwsze spróbuj ustawić statyczny adres Ip na swoim interfejsie sieciowym np.
IP : 192.168.1.10
Maska : 255.255.255.0

Spróbuj wykonać polecenie ping z wiersza poleceń na adres 192.168.1.1 jeżeli nie otrzymasz odpowiedzi pozostaje procedura przywracania do ustawień domyślnych :

1. Wyłącz urządzenie
2. Wciśnij RESET
3. Trzymając RESET włącz urządzenie
4. Po upływie 10 sec. puść RESET

Urządzenie powinno ustawić się pod adresem 192.168.1.1. Proponuję upgrade Firmware do najnowszej wersji , poniżej link :

http://www.tp-link.com/support/download ... =TL-WR642G


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 września 2008, godz. 20:11 
Offline

Dołączył(a): 1 września 2008, godz. 12:21
Posty: 1
tylko mi nie mów, że konfigurowałeś router przez WiFi...
bo jeżeli tak to teraz musisz wpisać nowy WEP i przyłączy się do sieci. to chyba oczywiste, że po zmianie WEPa stracisz łączność. teraz najpewniej masz adres IP przypisany przez system czyli 169.254.x.x.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 września 2008, godz. 09:12 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
nie ustawiles tez w wanie dhcp client?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies