Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 października 2017, godz. 00:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak uruchomić sieciówkę zintegrowaną na MT
PostNapisane: 29 grudnia 2007, godz. 09:01 
Offline

Dołączył(a): 24 grudnia 2007, godz. 20:22
Posty: 8
Czy da się jakoś uruchomić sieciówkę realtek8186 która jest zitegrowana na płycie głównej GIGABAYTA na której postawiłem mikrotika level 4. Dodam ze jeśli włożę na płyte inną sieciówkę np edimaxa to widzi interfejs i działa tylko blokuje mi wtedy miejsce PCI na płycie. Prawdopodobnie MT nie ma do niej sterownika, jak go dodać ?
Z góry dziękuję Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 stycznia 2008, godz. 10:54 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Może zadam trochę trywialne pytanie ale czasami takie rzeczy nam umykają :) Czy karta jest włączona w BIOSIE oraz jaką wersje MT masz zainstalowaną ??

Poniżej link do listy obsługiwanych chipsetów :

http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2. ... erlist.php


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Jak uruchomić sieciówkę zintegrowaną na MT
PostNapisane: 2 stycznia 2008, godz. 19:39 
Offline

Dołączył(a): 24 grudnia 2007, godz. 20:22
Posty: 8
Dzięki za odpowiedź oraz że mnie nie zganiono za tak archaiczne pytanie ale, czytam i nie mogę nic znaleźć na ten temat. W biosie jest włączona, a mam wersję 2.9.46 ( level 4)

[ Dodano: Sro Sty 02, 2008 8:40 pm ]
Przepraszam ale jest to realtek 8168


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2008, godz. 10:03 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
W dokumentacji jest wzmianka o kompatybilności z chipsetem w wersji RTL8169. Spróbuj zrobić upgrade MT do wersji 2.9.50 .

Poniżej link do wersji 2.9.50 dla platform x86 :

http://www.mikrotik.com/download/router ... 2.9.50.npk


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Jak uruchomić sieciówkę zintegrowaną na MT
PostNapisane: 3 stycznia 2008, godz. 18:59 
Offline

Dołączył(a): 24 grudnia 2007, godz. 20:22
Posty: 8
Dzięki za kolejną podpowiedź. Wgrałem wersję 2.9.50, ale nic to nie dało nadal MT nie widzi sieciówki. Czy masz jakiś pomysł ?. A może trzeba się poddać, może to urządzenie jest za nowe do MT ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2008, godz. 10:10 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Dzisiaj wysłałem maila z zapytaniem do MT z reguły odpowiadają w ciągu kilku dni, jak tylko dostanę konkretną odpowiedź umieszczę ją tutaj.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2008, godz. 12:18 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Dostałem odpowiedź od MT.

Jeden z pracowników wsparcia technicznego twierdzi że MT w wersji 3 - trzeciej bez problemu obsłuży ten chipset.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Jak uruchomić sieciówkę zintegrowaną na MT
PostNapisane: 5 stycznia 2008, godz. 10:17 
Offline

Dołączył(a): 24 grudnia 2007, godz. 20:22
Posty: 8
Dzięki za odpowiedź, a czy wersja 3 jest dostępna i gdzie ? Pozdrawiam.

[ Dodano: Sob Sty 05, 2008 9:52 am ]
Witam ponownie. Dziękuję wszystko działa wersja 3 rozwiązała problem. Dzięki jeszcze raz pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies