Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jakie ACK na RB 532 z MT 2.9x (mam ack - 386)
PostNapisane: 28 stycznia 2008, godz. 00:07 
Offline

Dołączył(a): 4 stycznia 2008, godz. 21:35
Posty: 9
Witam
mam takie pytanko:
w registration mam w sumie max 30 osób on-line
zamontowane są w nim 4 karty RB350
2 jako WSD i 2 jako AP
chodzi mi o parametr ACK
wiem że MT sam go reguluje i jak sprawdzam w registration klikając na klienta on-line to mam max 4x
mam natomiast jedna osobę oddalona od nadajnika ok 600m i ma on zawsze jakiś dziwny ACK - np 389 lub 356 itp
klentów ma oddalonych od nadajnków min 10m. max 2000 m.
czy ktoś wie co z tm zrobić i czy ma to wpływ na wydajność MT?

dzięki za info


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 11:06 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
Nie piszesz w jakim pasmie.

Jednak niezaleznie od pasma, masz te wartosci duzo za duze.

Czasem zdaza sie wysokie ACK jak przysnie radio w APC, ale u mnie wyglada tak:
- 2,4GHz - 30us
- 5GHz - max 29us

MJ


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 lutego 2008, godz. 22:45 
Offline

Dołączył(a): 4 stycznia 2008, godz. 21:35
Posty: 9
tylu masz userów na radyjku ?
a i jakie to karty


u mnie 2 x 2,4 + 2 x 5GHz jako mosty


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, godz. 16:56 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
rafcom napisał(a):
tylu masz userów na radyjku ?


max 15

rafcom napisał(a):
a i jakie to karty


stare sparki 123 i cm9


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, godz. 13:52 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
JA bym rozdzielil klientow ktorzy znajduja sie blisko od klientow ktorzy sa daleko to jest jakby podstawa, parametr ACK ustawi sie tak zeby obsluzyc najslabszego klienta.

Parametr ten nie powinien byc wiekszy nic 30 - 40.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies