Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 22 sierpnia 2017, godz. 20:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jakie transfty i jaki tryb 2 x 532A
PostNapisane: 6 stycznia 2008, godz. 23:49 
Offline

Dołączył(a): 4 stycznia 2008, godz. 21:35
Posty: 9
Witam
mam 2 x RB 532A ustawione w trybie:
1- AP BRIDGE + wł WDS mode dynamic
2- WDS STATION
mam maxymalne transfery 3-5 Mbps
anteny tetranty - signal strenght ok 50 dBm
odległość 300-400 m.
widocznośc 100%
teren nie zaszumiony kanał 5600 tryb - A czyli 5Ghz

czy nie powinno być troche więcej ?
a prędkość ustawiona na stałe 24 Mb

dzięki za odpowiedzi ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2008, godz. 11:49 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Powinno byc wiecej !!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, godz. 10:51 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jakie karty są zainstalowane na RB??

Proponowałbym ( jeżeli jest to możliwe ) ustawić trochę wyższą przepustowość. O ile po obu stronach karty są kompatybilne ustawić tryb pracy w standardzie turbo A.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 10 stycznia 2008, godz. 11:39 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Malo da podniesienie przepustowosci - mogloby swiadczyc o tym to ize jak napisal zainteresowany - ma ustawiona przepustowosc na 24Mbit.

Czyli powinno mu wyciagac tyle.. Nie wiadomo tez jak wyglada strefa fersnela - co moze byc akurat w tym przypadku glownym powodem takich transferow!

Jezeli nie ma zachowanej 1 strefy - to tak bedzie !!! nie pomoze turbo a ani zadne inne ustawienia sprzetowe!

Trzeba by inaczej zwizowac (ustawic) anteny :)

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 stycznia 2008, godz. 10:50 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
A jakie są te antenki (jaki zysk) ?? jak długi kabel od antenki do karty ?? Moc ustawiona ręcznie czy regulatory domain ??
Bo na tak małej odległości sygnał może być przesterowany - to też może powodować że transfer jest słaby .....


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies