Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: kiepski link na 5GHz
PostNapisane: 3 marca 2009, godz. 09:27 
Offline

Dołączył(a): 5 listopada 2008, godz. 14:46
Posty: 9
witam,

Ostatnio mam wielki problem ze zrobieniem linku na MT. Odległość ok 5km, poziom sygnału 69-72dBm, szumy na poziomie 102dBm (SNR ok 30). Wydawałoby się parametry w miarę dobre. Jednak net działa tragicznie, w bandwidth test 1-2Mbit/s, pingi skaczą i się gubią. CCQ skacze między 20-70%. Zmiany kanałów, zmiana anten, kabli, kart, tryb z i bez nstream, z turbo i bez turbo niewiele zmienia, co najwyżej na gorsze.
Najciekawsze jest jednak to że ten link na 2x CA8 (mydelnice) działał o niebo lepiej (5/5Mbit/s i pingi 2-5ms).
Inny link na ok 10km przy sygnale -55dBm tez ma problem z CCQ 40-80% skacze. Transfer ładny bo ok 12/12 w bandwidth test, ale niestety pingi nonstop skaczą. między 1ms, a 70ms, średnia ok 25ms. Również ten link na CA8 działał jeśli chodzi o pingi dużo lepiej (2ms równiutko nonstop)
Co robię źle?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies