Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 sierpnia 2017, godz. 10:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 27 maja 2009, godz. 10:23 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2009, godz. 09:45
Posty: 2
Witam jestem nie obeznany zbytnio w te klocki a chcialem sobie poprawic jakość pingu po przez zmiane routera na mikrotika no i tak uczynilem zakupilem płytke rb133 i inne potrzebne rzeczy ale co sie okazalo nie potrafie tego skonfigurować jestem klientem radiowego neta wifi po autoryzacji pppoe znalazłem na strące kilka wątków jak można to latwo zrobić wszystko robie winbox-em ale nie dzialaja mi www. nie wiem czemu. Mój admin nie należy do przyjemnych osób i raczej wątpie że coś mi pomoże czy mógł bym was prosić o jakąś rade co i jak mam ustawić żębym miał na porcie lan1 net nastepnie mógł go wpiąć do routera wrt54gl i dzielic go na kompy w domu. ? Będę wdzięczny jak ktoś mi coś podpowie.. :oops: :cry: :?

MOJE GG 12623401


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 27 maja 2009, godz. 11:09 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Sprawa jest prosta :

a) podłącz się modułem radiowym do bazy usługodawcy
b) skonfiguruj klienta PPPoE w zakładce PPP>>Interface dodaj plusem klienta

General
Interfaces : tutaj twój moduł radiowy

Dial Out
User: login
Password : hasło

c) musisz zrobić maskaradę, przechodzisz do zakładki IP >> firewall >> NAT, dodajesz nowy wpis :

General
Chain: srcnat
Out Interface : pppoe-out

Action
Action:masquarade

d) dodaj DNS-y IP >> DNS >> Settings, dodaj primary i secondary oraz zaznacz opcje Allow Remote...
e) nadaj adres Ip na interfejsie eth1 IP >> Address, tutaj plus adres np . 192.168.1.1/24
f) skonfiguruj DHCP server na interfejsie eth1 IP >> DHCP Server, użyj opcji DHCP setup
g) podłącz eth1 do routera najlepiej pod LAN żeby ponownie nie NAT-ować sieci (wyłącz na wrt54gl DHCP server)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 27 maja 2009, godz. 17:13 
Offline

Dołączył(a): 27 maja 2009, godz. 09:45
Posty: 2
Dziękuje za odpowieć może i ten tutek by działał ale widzicie administrator zablokował mi internet po prubie podłączenia sie mikrtoikem twierdząc iz zakłucam mu sieć. Niestety żebym wiedział że można sie z nim dogadać to bym go wcześniej poprosił o pozwolenie a teraz mówi żebym mikrotika zostawił w spokoju że nic mi to nie da.. No i na razie zapytałem sie czy choć sam coś ustawi bo szkoda wyrzuconej kasy choć dziwi mie fakt tego że niby ja mogłem mu zje... sieć.. :shock: :(

No ale ..........
To Polska.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 11 stycznia 2010, godz. 17:16 
Offline

Dołączył(a): 11 stycznia 2010, godz. 17:14
Posty: 1
Witam wszystkich. Ja rozwiązałem wszystkie swoje problemy zakupując skrypt od gościa na allegro. http://www.allegro.pl/item883121239_mik ... warto.html
Polecam bo naprawdę warto. Za kilka złotych mam święty spokój.

Pozdrawiam ALL


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 17 stycznia 2010, godz. 08:44 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2009, godz. 13:23
Posty: 43
Patrząc na spis treści i cenę to według mnie dla kogoś komu nie chce sie szukać
rozwiązań swoich problemów w sieci lepszym zakupem będzie manual z tej aukcji:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=881820189

chyba sam sobie go zakupie bo jest tu opis kilku funkcji które by mi się przydały ;P


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Klient PPPoE jak skonfigurować nie działa www ?
PostNapisane: 19 stycznia 2010, godz. 16:44 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

A ja polecam zajrzeć do nas na szkolenie

http://szkolenia.interprojekt.pl/


pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies