Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 02:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Konfiguracja Nanostation 5
PostNapisane: 15 grudnia 2010, godz. 13:53 
Offline

Dołączył(a): 15 grudnia 2010, godz. 13:50
Posty: 1
Witam serdecznie.

Czy mógłby mi ktoś pomóc w konfiguracji Nanostation 5 jako anteny odbiorczej klienta.

Dzieki bardzo.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Konfiguracja Nanostation 5
PostNapisane: 24 lutego 2011, godz. 15:18 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Po zalogowaniu się, w zakładce Link setup wybierasz tryb station. W polu ESSID wpisujesz nazwę sieci (SSID) lub klikasz select i wybierasz jedną z wykrytych. Potem wybierasz odpowiedni kraj. W zasadzie tyle jeśli chodzi o najprostszą konfigurację radia, wystarczy odpowiednio spozycjonować antenę. Pozostaje zakładka Network. Ustawiasz tryb na bridge lub router (ciężko mi przewidzieć czego wymaga dostawca) i w zależności od konfiguracji punktu dostępowego włączasz DHCP lub wpisujesz niezbędne dane "z ręki".

W razie dalszych problemów proszę o dokładniejszy opis jak ma to działać :)

poza tym polecam http://www.ubnt.com/wiki/AirOS_3.4

pozdrawiam,
bdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Konfiguracja Nanostation 5
PostNapisane: 25 lutego 2011, godz. 16:27 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
dodam ze w zakladce security powinnien być klucz wpa2 wpisany bo zapewne twoj uslugodawca ma siec zabezpieczona


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Konfiguracja Nanostation 5
PostNapisane: 20 lutego 2013, godz. 21:24 
Offline

Dołączył(a): 19 lutego 2013, godz. 23:42
Posty: 2
tylko wpa2 jest sw miarę bezpieczny, inne można dość szybko złamać dysponując odpowiednią mocą obliczeniową.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies