Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 23 czerwca 2017, godz. 10:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Konfiguracja Rutera ADSL TP-LINK TD-W8910g
PostNapisane: 25 sierpnia 2007, godz. 23:59 
Offline

Dołączył(a): 25 sierpnia 2007, godz. 23:42
Posty: 1
Bardzo proszę o zamieszczenie szczegółowej instrukcji jak skonfigurować Ruter ADSL TP-LINK TD-W8910g do łączenia z netią po lini TP.

Ruter wraz z kartą USB Wi-Fi Encore ENUWI-G zakupiłem niedawno w Inter-Projekt.
Do tej pory korzystałem z lokalnego dostawcy internetu, drogą radiową, więc w temacie DSL jestem raczej "zielony".
Udało mi się uzyskać komunikację z Ruterem, za pośrednictwem kabla, lecz mam problemy z połączeniem za pomocą karty Wi-Fi.
Nie wiem też jak skonfigurować Ruter ADSL do połączenia z Netią po lini TP.
Na infolinii Netii podano mi, że adres IP ma być przydzielany automatycznie, znam hasła dostępowe, wartości VCI i VPI i adres serwera DNS.
Usługa internetu już jest dostępna i czeka na aktywację.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2007, godz. 15:39 
Offline

Dołączył(a): 5 września 2007, godz. 13:04
Posty: 3
przyłaczam sie do prosby , mozna by było dac przykładowy kongig dla np 2xLan i 1xWiFi


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2007, godz. 15:54 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
co do komunikacji po wifi to prosze w tcp ip karty radiowej wpisac recznie ip powiedzmy 192.168.1.6 podmaska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1 dns 192.168.1.1 . Ponadto wylaczyc w windowsie firewalla jesli nie zadziala rowniez antyvirusa . Co do instalacji neostrady lub neti pod tego tplinka to tu jest link wg ktorego powinniscie sobie bez problemow z tym poradzic http://wiki.interprojekt.pl/wiki/attach ... nk8910.pdf


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 września 2007, godz. 21:08 
Offline

Dołączył(a): 5 września 2007, godz. 13:04
Posty: 3
hmm ... :) heh własciwie nawet link nie był potrzebny wszystko robi sie własciwie intuicyjnie :) bułka z masłem a to mój pierwszy router ;) wystarczy znac parametry dostawcy netu + odrobina chęci
pozdro

edit :
oczywiście szczegółowy opis poszczególnych (hmm może chociaż najistotniejszych ) funkcji w odniesieniu do wykorzystania w tym modelu byłby bardzo mile widziany


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies