Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 sierpnia 2017, godz. 10:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MikroTik do Edimax ten do PC klienta
PostNapisane: 10 lutego 2009, godz. 22:34 
Offline

Dołączył(a): 10 lutego 2009, godz. 21:50
Posty: 2
Witam serdecznie !!!!

Panowie mam taki problem.
Nie mogę za cholere ustawić połączenia między Mikrotikiem (RB433H v.3.20) do Edimax'a EW-7209APG.
Edimax co prawda widzi Mikrotika (sygnał 62) ale w zaden sposob nie może się z nim połączyć (albo Mikrotik go wywala ?) nie pomaga żadne ustawienie w Edimaxie czy to Uniwersal Repeater, WDS, Bridge...kompletnie nie chcą ze sobą rozmawiać.

Nadmienie, że przewodowo z tego Edimaxa podłączony jest PC stacjnarny, który ma mieć dostep do internetu

Co może być przyczyną ? moze nie wspolpracuja ze soba ?

Czekam niecierpliwie na odpowiedz za, która z góry dziekuje slicznie :)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: MikroTik do Edimax ten do PC klienta
PostNapisane: 11 lutego 2009, godz. 09:35 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeżeli Edimax próbuje się podłączać, Mikrotik na pewno generuje jakieś logi , sprawdź co dokładnie wyrzuca MT w zakładce LOG.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: MikroTik do Edimax ten do PC klienta
PostNapisane: 11 lutego 2009, godz. 19:44 
Offline

Dołączył(a): 10 lutego 2009, godz. 21:50
Posty: 2
kurde...nie moge sobie z tym poradzic :(

w Edimaxie chce zebym wpisal ESSID to raz a dwa WLAN MAC jest 0000000000

natomoast w logach Mikrotika jest cos takiego jak wlacze w Edimaxie Station Infrastructure

wlan1: data from unknown device xx:xx:xx:xx:xx:xx. sent deauth

no i klops...:(


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: MikroTik do Edimax ten do PC klienta
PostNapisane: 12 lutego 2009, godz. 10:26 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeżeli na MT masz ustawioną Access Listę wyłącz ją na chwile żeby zobaczyć czy Edimax się podłączy. Sprawdź czy na Edimaxie jest opcja MAC CLONE dla modułu radiowego jeżeli tak skopiuj MAC z PC podłączonego za Edimaxem. Mikrotik odrzuca połączenie ponieważ widzi w przychodzącej ramce dwa MAC adresy radia Edimaxa oraz PC podłączonego za nim.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies