Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mikrotik i TL-WR543G
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, godz. 12:36 
Offline

Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, godz. 12:17
Posty: 4
Witam

Mam problem ze współpracą wyżej wymienionych. TP-link podłączony jest do bazy na MT jako WISP. Ciągle dostaję komunikaty w logach MT:

data from unknown device (tu adres mac), send deauth (i tu czasami 20 event supressed)

Takich komunikatów dostaję od kilku do kilkudziesięciu. W tym momencie czasy innych klientów drastycznie rosną. Co dziwne adresy mac to są albo adresy lanu WR543G lub komputerów klienta podłączonych do lanu routera.
Nie powinno chyba się tak dziać?
Co można z tym zrobić?
Te urządzenia zabijają bazy. Jedno takie podłączone do bazy i pada baza.
Dzieje się tak na kilku egzemplarzach TP-Linków. Firmware na nich jest najnowsze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Mikrotik i TL-WR543G
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, godz. 14:36 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
[quote="gal01"]Co można z tym zrobić?quote]

Odeslac do serwisu, jest chyba jakas walnieta seria.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Mikrotik i TL-WR543G
PostNapisane: 5 kwietnia 2008, godz. 17:30 
Offline

Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, godz. 12:17
Posty: 4
jalokim napisał(a):

Odeslac do serwisu, jest chyba jakas walnieta seria.


Obawiam się, że chyba wszystkie tak mają. Poszperałem trochę w internecie i więcej ludzi ma problem z tymi TP-Linkami.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, godz. 08:13 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Kwestia TP LINK-ów 542/543 642/643 jest w trakcie wyjaśniania z producentem. Programiści TP LINKA mają wkrótce wypuścić nowy firmware załatwiający ten problem.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 maja 2008, godz. 16:48 
Offline

Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, godz. 12:17
Posty: 4
I coś ruszyło się w sprawie nowego firmware?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, godz. 09:16 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
W sprawie firmware skończyło się oczywiście na obietnicach ze strony producenta. Zastanawiające jest to że Tp LINK ma problem tylko z Mikrotikiem z innymi bazami działa bez problemu. Jeszcze dzisiaj skontaktuje się z supportem Mikrotika w tej sprawie. Mam nadzieje że dostanę jakąś konkretną odpowiedź.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2008, godz. 11:45 
Offline

Dołączył(a): 4 kwietnia 2008, godz. 12:17
Posty: 4
rafall napisał(a):
Zastanawiające jest to że Tp LINK ma problem tylko z Mikrotikiem z innymi bazami działa bez problemu.


Nie wiem czy tylko z MT, na innych bazach raczej nie ma tak dokładnego logowania. I często trudno powiązać kłopoty na bazie z tplinkami.

[ Dodano: Pią Lip 04, 2008 11:24 am ]
Coś nowego w tej sprawie?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies