Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 23 czerwca 2017, godz. 10:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Moja sieć moje problemy.
PostNapisane: 1 listopada 2009, godz. 20:13 
Offline

Dołączył(a): 1 listopada 2009, godz. 20:04
Posty: 2
Witam wszystkich forumowiczów. Posiadam taką sieć
Obrazek

Chodzi o to, żeby ze swojego domu po wpisaniu w przeglądarkę adresu urządzenia mieć dostęp do każdego z nich w sieci.
Na razie jakoś to działa ale chciałbym móc wiedzieć jaka siła sygnału jest w różnych warunkach pogodowych, a teraz nie mam możliwości bo przeglądarka nie może znaleźć adresu. Proszę o pomoc w skonfigurowaniu tej sieci. I chciałbym jakoś tą sieć zabezpieczyć, tylko zastanawiam się co jest najlepsze a jednocześnie nie obciąża sieci.
Sylwester69 Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moja sieć moje problemy.
PostNapisane: 2 listopada 2009, godz. 17:51 
Offline

Dołączył(a): 1 listopada 2009, godz. 20:04
Posty: 2
Czy to forum "żyje" widzę że bardzo mały ruch.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moja sieć moje problemy.
PostNapisane: 10 listopada 2009, godz. 00:13 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Witam.

Niestety nie miałem do czynienia z tymi urządzeniami. Rozumiem że wszystkie Edimaxy które odbierają sygnał z Twojego domu są ustawione w trybie WISP Client ?? Wanem jest moduł radiowy ?? Jeżeli tak najprawdopodobniej masz zablokowaną opcję dostępu po http od strony WAN-u czyli modułów radiowych klientów. Napisz w jakim trybie masz ustawione poszczególne urządzenia, postaram się pomóc.

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Moja sieć moje problemy.
PostNapisane: 14 listopada 2009, godz. 17:30 
Offline

Dołączył(a): 26 kwietnia 2009, godz. 15:31
Posty: 5
Może wklej jaką masz konfiguracje. Topologia sieci hardwarowa nie wiele mówi, potrzeba byś podał jakie adresy IP używasz w sieci oraz w jakich trybach masz ustawione urządzenia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies