Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MT i problem z konfiguracja pppoe pod neostrade
PostNapisane: 29 czerwca 2009, godz. 17:44 
Offline

Dołączył(a): 29 czerwca 2009, godz. 17:24
Posty: 1
Witam ! Posiadam modem z wyjściem Ethernet do neo skonfigurowany jako Bridge podłączony bezpośrednio do AP-Tonze AW6600 a ta z kolei bridgem leci do MT po radiu 5GHz i na tym MT w żaden sposob niemoge podnieść połączenia na modemie z Neo, a na zwyklym Linuxie Slalckware robie to bez problemu w tej konfiguracji. Proszę kogoś kto wie jak to zrobić o pomoc bo niby jest tu sporo na ten temat ale nigdzie tak konkretnie krok po kroku jak ma to byc w tej konfiguracji. Opisze jak ja to robie:
w PPP podnoszę interfejs pppoe-client o domyślnej nazwie w zakładce general interfejsu MTU i MRU ustalama na 1480 i jako interfejs podaje ether1 gdyż ten jest wpiety w bridgu z wlan1 który leci po 5GHz do wspomnianej AW Tonze6660 spietej z modemem.
w zakladce Dial Out podaje usera od neostrady i password daje ENABLE i kiszka...... otrzymuje chwilowo status dialing poczym disconnected. Nie wiem co robie zle ? A moze nie da sie tego zrobic jak modem nie jest bezposrednio wpiety skrętką w MT ether1 tylko leci wpier po radiu ? To czemu Slackware radzi sobie z tym idealnie ? ..... Niech ktos naprowadzi mnie na pomocne szczegoly :) bo cos braklo mi pomyslów. Prubowalem rozne już ustawienia i nic ........


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: MT i problem z konfiguracja pppoe pod neostrade
PostNapisane: 30 czerwca 2009, godz. 15:16 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Problem jest banalny.
dlaczego uruchamiasz klienta na ehter1 ???
skoro sygnał z modemu odbierasz przez kartę wlan ??

Trochę myślenia nie zaszkodzi.

A teraz odp, bo mozesz sie nie domyslieć
- zrob clienta pppoe na wlan (tej ktora się łączy z tonze)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: MT i problem z konfiguracja pppoe pod neostrade
PostNapisane: 30 czerwca 2009, godz. 15:20 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Po pierwsze nie rozumiem po co masz ETH1 oraz WLAN1 w jednym Bridge , interfejs WAN jakim będzie WLAN1 nie może znajdować się w BRIDGU z innym interfejsem a już na pewno LOKALNYM.

Wyrzuć interfejs wlan1 z bridge następnie w PPPoE kliencie ustaw interfejs : wlan1.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies