Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MT i procesy
PostNapisane: 29 lutego 2008, godz. 14:06 
Offline

Dołączył(a): 28 września 2007, godz. 14:28
Posty: 64
Witam grupowiczow
Jest mozliwe w MT pokazanie procesow co ile obciaza procesor cos na wzor top w unix?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, godz. 14:18 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Nie chce mowic na 100% ale z tego co czytalem to w manualu nie ma o tym wzmianki - czyli raczej nie.

Mozesz zobaczyc ogolne obciazenie procka.. - ale to chyba wiesz :D

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 lutego 2008, godz. 14:21 
Offline

Dołączył(a): 28 września 2007, godz. 14:28
Posty: 64
nom to wiem:) bo zastanawiam sie co mi tak zjada procka mam ok 40 osob online przez pppoe procek 2ghz i obciazenie wchodzi mi na 50% wydaje mi sie ze troche duzo. na kompie robiony jest podzial pasma QT + chodzi proxy i nat, te 50% to w szczycie obciazenia srednie to ok 15%


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, godz. 13:53 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Moze to byc wina proxy - zdarza sie ze proxy czasami zapycha wszystko.. nie wiem jak masz skonfigurtowane, ja mialem podpbnie jakis czas temu - tzn mi akurat proxy zapychalo pakiety - nie moglem nic zrobic, nie moglem nawet wejsc na MT. dopiero jak odlaczylem eth1 od neta moglem sobie posprawdzac co jest grane.

Kolejki i QT nie zajmuja tak procka - wiec yto nie to.. MT moglby chodzic jako router nawet dla 200 osob na zwyklym pII 400 z 64MB ram :) wiec musisz polookac co sie dzieje.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, godz. 08:33 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
sahat napisał(a):
Kolejki i QT nie zajmuja tak procka - wiec yto nie to.. MT moglby chodzic jako router nawet dla 200 osob na zwyklym pII 400 z 64MB ram :) wiec musisz polookac co sie dzieje.


Ciekawe jest co mowisz. Czyli chcesz powiedziec, ze komp bedzie tak samo szybko pracowal (z tak samo niskim obciazeniem CPU) jak bede mial 1 kolejke i 10 000 kolejek ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies