Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 28 czerwca 2017, godz. 12:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: MWGAR problem z portami
PostNapisane: 25 marca 2008, godz. 17:47 
Offline

Dołączył(a): 25 marca 2008, godz. 17:44
Posty: 3
Witam!
Dzisiaj dostałem router: http://www.interprojekt.pl/katalogp.asp ... AR-BLACKAP Podłączyłem, skonfigurowałem wstępnie. Niby działa, ale na komputerze klienckim nie chcą się łączyć z internetem żadne programy poza przeglądarką WWW. Według mnie coś jest nie tak z portami, ale firewall i filtry mam wyłączone. Ktoś może poradzić jak to naprawić?

--
Pozdrawiam,
Jan Kral


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: MWGAR problem z portami
PostNapisane: 25 marca 2008, godz. 19:54 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
Jony napisał(a):
Witam!
Dzisiaj dostałem router: http://www.interprojekt.pl/katalogp.asp ... AR-BLACKAP Podłączyłem, skonfigurowałem wstępnie. Niby działa, ale na komputerze klienckim nie chcą się łączyć z internetem żadne programy poza przeglądarką WWW. Według mnie coś jest nie tak z portami, ale firewall i filtry mam wyłączone. Ktoś może poradzić jak to naprawić?l


Jakie masz lacze, opis po krotce co i jak ustawiles.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 marca 2008, godz. 20:15 
Offline

Dołączył(a): 25 marca 2008, godz. 17:44
Posty: 3
Łączę się przez PPPoE. W ustawieniach wpisałem login, hasło, logowanie manualne, wpisałem odpowiedni adres MAC w polu Clone MAC, bo mój dostawca zezwala na dostęp tylko dla określonych maców. Resztę ustawień zostawiłem domyślną, wyłączyłem tylko Wi-Fi, bo na razie mi nie jest potrzebne. Filtracja maców, ip, domen itp na routerze też jest wyłączona (domyślnie).

[ Dodano: Sro Mar 26, 2008 8:08 pm ]
Aaa i jeszcze jedno. W ustawieniach Operation Mode mam ustawione Gateway, kiedy próbowałem ustawić na Bridge widziałem sieć lokalną, taką jak przy połączeniu bezpośrednim do dostawcy, jednak nie miałem internetu, a router (panel w przeglądarce) nie odpowiadał.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies