Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 sierpnia 2017, godz. 10:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nortel na 511 a mydelniczki
PostNapisane: 18 maja 2007, godz. 18:20 
Offline

Dołączył(a): 23 kwietnia 2007, godz. 21:45
Posty: 2
Na RB 511 zainstalowałem (wsadziłem) Nortela, który jest ładnie rozpoznawalny. NIestety jak wejdę w skanowanie sieci, poprzez Winboxa, to nic nie widzi. Czy powinienem jak specjalnie skonfigurować MT by mćc skanować sieci radiowe?
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2007, godz. 09:22 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Może to co napisze okaże się oczywiste ale czasami te oczywiste rzeczy nam umykają.

Aby przeskanować sieci należy ustawić :

1. Zakres interesujących nas częstotliwości w zakładce Interfaces/Wlan1/General
2. Najlepiej ustawić kartę jako station w tej samej zakładce
3. Dla pewności można ustawić ręcznie deklarowaną moc przez producenta w zakładce Interfaces/Wlan1/TxPower
4. Upewnić się że antena jest podłączona do domyślnego gniazda antenowego.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies