Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 25 czerwca 2017, godz. 02:11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 2 listopada 2009, godz. 19:57 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2009, godz. 22:46
Posty: 1
WITAM
Mam pytanko. Czy ma ktoś firmware do routera Pirelli DRGA226G z wersją jezyka polskiego ??

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 3 listopada 2009, godz. 20:06 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
Niestety sam próbuję znaleźć polskie firmware :cry: Wiem , że Netia takie miała routery z polskim firmware :roll: W ramach pakietu One Office to sprzedawali z tym routerem . Niestety nie wiem , czy wtedy działa plik konfiguracji 4.3.1 robiący WAN na ethernecie w tym routerze . Ale jak na razie niestety nie mam jak i skąd zdobyć tego firmware . Pomimo pomocy kogoś kto zna w Netii kilka osób . Może jednak nie wiem gdzie się to firmware ukrywa ? Bo może ma to ktoś inny ??
Wiem , że SIRTEL ma ten produkt ale strasznie leją na zadawane pytania . Pomimo kilkunastu maili sra... na pytania .
Pozdrawiam Jacek (też proszę o polskie firmware)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 10 listopada 2009, godz. 00:22 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
Hallo Interprojekt !!!! Czy macie softa nowszego niż 4.3.2 który przestał obsługiwać poprawnie port PSTN . Za to dodał funkcjonalność jitter bufor konfigurowalny ? Kiedyś o to prosiłem lecz lepiej i szybciej skasowaliście wiadomość niewygodną dla Was .
A więc jak jest ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 21 stycznia 2010, godz. 11:55 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2010, godz. 11:49
Posty: 5
Co do polskiego firmwaru, to rzeczywiście Netia przygotowała takowy. Jest tylko jeden problem (!) :cry: nie ma szans na konfigurację VoIP. Firmware ma już gotowy, skonfigurowany VoIP i nie ma możliwości jego edycji (inofmracja uzyskana od konsultanta Netii). Jedyna możliwość (chyba), to zmiana firmwaru na oryginalny. No chyba oczywiście, że jest jakiś inny sposób, o którym jeszcze nie wiem (mam ten router od 2 dni i jeszcze niewiele informacji znalazłem na jego temat).


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 21 stycznia 2010, godz. 12:33 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
Witam mam kilka oryginalnych plików do tego pirelli . Wszystkie po angielsku ale to nie problem . Na stronie firmy trgo forum masz też kilka plików . Poz tymi na stronie Interprojektu mam firmware 4.3.1.0026 i 4.3.2.0021 . Właściwie toto nazywa się software bo router za każdym razem podaje firmware 4.5.3 .
Jakbyś chciał to mogę coś pomóc , podesłać .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 21 stycznia 2010, godz. 14:15 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2010, godz. 11:49
Posty: 5
Dzięki wielkie! :D Póki co, to mam jeszcze osobną bramkę i drugi router Siemensa z obsługą VoIP (przypadkiem też z podmienionym firmwarem, bo oryginał "chodził" w Anexie B), więc problem jest "z natury" niewielki. Tylko kupując router z Netii nie wiedziałem, że istnieje ta blokada. Konsultant na infolinii poszperał po klawiaturze w czasie rozmowy telefonicznej (może pisał sobie prace magisterską :lol:) i również stwierdził autorytatywnie, że niestety nie da się nic z tym zrobić. :x.
Jak będę miał chwilę, to wrócę do tematu i pozwolę sobie się odezwać. (też pobrałem jakiś soft - 2 wersje , ale go jeszcze nie sprawdzałem, więc nic nie mogę powiedzieć na jego temat).


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 21 stycznia 2010, godz. 14:45 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
Jakby nie dawało się wgrać bo nie ma zakladki advanced w routerze to poczytaj lekturę procedury ratunkowej . U mnie udało mi się w nią wejść i zmienić firmware . Może będziesz musiał z niej skorzystać .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 24 stycznia 2010, godz. 19:19 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2010, godz. 11:49
Posty: 5
Jacobobo! Możesz podpowiedzieć, gdzie tę procedurę ratunkową znajdę, bo jakoś nie mogę tego "namierzyć". Będę niezmiernie wdzięczny! :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 25 stycznia 2010, godz. 16:31 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
A jest sobie tu : http://www.interprojekt.pl/Pliki.aspx?d ... +ratunkowa
Mniej więcej trzeba tak : Trzymając reset na routerze włączyć go aż do momentu zmiany koloru diody power na czerwony . Wtedy z kompa wchodzimy na jego stronę startową gdzie można wgrać firmware . Oczywiście pamiętamy o tym , że DHCP z routera wtedy nie działa więc w kompie ustawiamy najpierw statycznie IP . Jest to opisane w tej procedurze .
Jakby coś służę pomocą


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 25 stycznia 2010, godz. 18:20 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2010, godz. 11:49
Posty: 5
Wielkie dzięki! :D
Z resztą jużsobie poradzę, bo zmieniałem firmware już kilka razy w moim starym Siemensie!
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 25 stycznia 2010, godz. 23:54 
Offline

Dołączył(a): 23 maja 2009, godz. 23:43
Posty: 10
Napisz proszę jak poszło i co zalogowałeś z opów voip u siebie . Bo ja nie mogę za ludowe Chiny :) zmusić Pirelli do pracy z dwagrosze . Bramka się rejestruje i można na nią zadzwonić ale z niej już nie . Może coś odkryjesz ??


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PIRELLI DRGA226G FIRMWARE
PostNapisane: 26 stycznia 2010, godz. 23:23 
Offline

Dołączył(a): 21 stycznia 2010, godz. 11:49
Posty: 5
Jasne że dam znać. Jak tylko "wygeneruję" odrobinę czasu na zmianę formware'u, to się odezwę. Ja mam VoIP na webcalldirect i z reguły nie mam większego kłopotu z konfiguracją (nie licząc SpeedToucha, bo ten się po prostu nie dał skonfigurować). Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies