Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 02:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Podłączanie dwóch routerów ADSL
PostNapisane: 20 lutego 2012, godz. 15:53 
Offline

Dołączył(a): 20 lutego 2012, godz. 13:56
Posty: 2
Witam chciałem podłączyć ze sobą dwa routery ADSL. Na parterze TD-W8950ND do którego jest podłączona Neostrada i router jest skonfigurowany pod nią i piętrze TD-W8901G podłączony kablem sieciowym z routerem na parterze.

TD-W8950ND:
IP: 192.168.1.1
DHCP: Start 192.168.1.3
Koniec 192.168.1.254
Maska: 255.255.255.0
SSID: parter
Leased time 24

TD-W8901G
IP: 192.168.1.2
DHCP: Disabled
SSID: pietro

Niestety czasem rozłącza się internet w jednym z laptopów (Windows Vista 32 Bity, Atheros AR9285 802.11 b/g). Sieci bezprzewodowe są dostępne, ale nie można się z nimi połączyć. Co może być powodem? Na 3 innych laptopach działa wszystko ok.

Czy tak powinny być skonfigurowane routery ? Może zrobiłem gdzieś błąd?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Podłączanie dwóch routerów ADSL
PostNapisane: 22 marca 2012, godz. 14:53 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 22 marca 2012, godz. 14:21
Posty: 3
Na początku wykluczyłbym uszkodzenie samego laptopa (dokładniej - karty bezprzewodowej). Pisze Pan, że inne komputery działają poprawnie. Czy łączył się Pan z tego laptopa z innymi sieciami bezprzewodowymi i czy ten problem też występował? Jeśli ma Pan możliwość to proszę podłączyć urządzenie do TD-W8901G za pomocą kabla sieciowego, sprawdzić czy połączenie działa i jest stabilne.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Podłączanie dwóch routerów ADSL
PostNapisane: 7 października 2012, godz. 08:54 
Offline

Dołączył(a): 20 lutego 2012, godz. 13:56
Posty: 2
Witam, sytuacja trwa nadal. Użytkownicy są z dnia na dzień bardziej nie zadowoleni.
Jest ktoś chętny mi pomóc? Z internetu korzysta 4 użytkowników. Dziwna sytuacja bo 1 laptop korzysta bez problemu z internetu. Inne nie mogą się czasem połączyć jeśli mają 3/5 lub 4/5 kresek zasięgu. Nie wiem, czy lepiej nie postawić na nowo całej konfiguracji? Co o tym myślicie?

Do routera już ostatnio dokupiłem TP-Link TL-ANT2408C antena dookólna 2.4GHz 8dBi ale zbytniej różnicy nie widać.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Podłączanie dwóch routerów ADSL
PostNapisane: 31 października 2012, godz. 17:54 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 6 marca 2012, godz. 15:01
Posty: 2
Całkiem rozsądne byłoby zrobienie całej konfiguracji sieci od nowa. Chociaż osobiście stawiałbym na problem ze sprzętem, a nie z TP-Linkiem.
Zasięg na 3/5 lub 4/5 kreski to całkiem normalny objaw i nie powinno być z tym żadnego problemu


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies