Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 22 sierpnia 2017, godz. 20:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: POMOCY !!!
PostNapisane: 28 marca 2008, godz. 10:27 
Offline

Dołączył(a): 28 marca 2008, godz. 10:25
Posty: 2
Witam
Pomóżcie mi rozwiązać problem . Postawiłem sobie serwer PPPOE na MT ale dziwnie dział i szukam przyczyny tej sytuacji. . Limity są określone w profilu. (Serw) DSL 4 +MT +P1000+ 128ram . Jest to kilka bloków połączonych ze sobą poprzez AP planety 4000 multi bridge (2,4) w bloku jest po kablu. + baza dla domków prywatnych na RB 532 + 2 sektory (2,4). Problem polega na tym że większość osób na blokach łączy się ładnie automatycznie SQ tworzą się limity ale niestety nie dala wszystkich kilka osób ma problem żeby się połączyć . Pojawia się komunikat „serwer zdalny jest nieosiągalny” i tyczy to osób wybiórczo z różnych bloków i tych na radiu.
Co może być przyczyną ????


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, godz. 11:04 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Ilu klientów ma obsłużyć server PPOE ??

Proponuję przejść sobie na zakładkę System >> resources i sprawdzić zajętość Pamięci RAM oraz wykorzystanie procesora.

128 MB przy serverze PPPOE + kolejki dla użytkowników może jeszcze NAT ?? To zdecydowanie za mało , minimum 512 , zalecane 1 GB.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, godz. 12:03 
Offline

Dołączył(a): 28 marca 2008, godz. 10:25
Posty: 2
Pamięci wolnej 103 , procek obciążony jest w 3-4 % . Zalogowanych jest 18 a wprowadzonych jest 62. Wec to chyba nie to. Poprzedni serwer miał adresy 192.168.1.X a obecny ma 192.168.10.X mysle że to niema wpływu w przypadku PPPOE i Protokuł TCP/IP wyłaczony jest na stacjach


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, godz. 23:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
rafall napisał(a):
128 MB przy serverze PPPOE + kolejki dla użytkowników może jeszcze NAT ?? To zdecydowanie za mało , minimum 512 , zalecane 1 GB.


Kod:
                   uptime: 23h8m31s
                  version: "2.9.51"
              [b]free-memory: 25836kB
             total-memory: 62976kB[/b]
                      cpu: "Pentium"
            cpu-frequency: 1000MHz
                 cpu-load: 7
           free-hdd-space: 68486kB
          total-hdd-space: 123951kB
  write-sect-since-reboot: 645110
         write-sect-total: 25016394


Kod:
[admin@Maurycy] > ppp active print count-only
28


+ nat + pptp + wlan + sq + dns + mangle + routing.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies