Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pppoe i problem
PostNapisane: 8 marca 2007, godz. 10:21 
Offline

Dołączył(a): 8 marca 2007, godz. 10:16
Posty: 10
Zrobilem autoryzacje po pppoe ale klient niema netu:( Szkielet sieci wyglada tak:

LACZE---Serwer---MT<><>ludziki

MT robi jako AP i chce by byl przezroczysty tzn nie bylo na nim maskarady. Klient ktory sie zaloguje po pppoe dostaje nowe ip ale cały ruch jest przekierowany na MT. Co moze byc nie tak?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2007, godz. 00:47 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Witam
Ja sie też dołanczam do pytania, jak zrobic autoryzacje pppoe na MT
DSL ---- SErWEr ----- RB153 z MT ----- LUdzie

- MT, przezroczysty AP
- wlan1, wlan2 eth1,2,3,4,5 wrzucone do bridge1
- eth2 dostaje sygnał z serwera
- ludzie podlaczenie skretka i wifi

--- Jak zrobić serwer pppoe na takiej konfiguracji, gdzie wszystko pdzydziela i przycina serwer??

CZY TO WYSTRACZY WPISAC W KONSOLI:

/ip pool add name="pppoe-pool" ranges=10.1.1.1-10.1.1.254
/ppp profile add name="pppoe-profile" local-address=10.1.1.1 remote-address=pppoe-pool
/ppp secret add name=KLIENT_1 password=12345 service=pppoe profile=pppoe-profile
/interface pppoe-server server add service-name=SUPERnet interface=wlan1 \\... default-profile=pppoe-profile

czy jakos inaczej>


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2007, godz. 11:53 
Offline

Dołączył(a): 13 lipca 2007, godz. 11:34
Posty: 15
no wlasnie, ja tez mam pytanie do pppoe.

Czy jest mozliwosc uruchomienia takiej uslugi na MT?? Tzn. na MT wpisuje uzytkownikow i hasla dla nich i kazdy ludzik laczy sie z MT, ktory go uwierzytelnia, przypiusujac takze adres IP?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies