Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: PPPOE i wyciecie TCP/IP
PostNapisane: 23 stycznia 2008, godz. 10:58 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Mam tak:
/---5ghz WDS------RB2(2AP w bridge)
NET - Serwer(MT)---skretka---- RB1(3APw bridge)----5ghz WDS----- RB2(2APw bridge)

Rególki znam:

Kod:
/interface bridge filter
add chain=forward mac-protocol=ip action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=ipx action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=vlan action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=0x809B action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=0x80F3 action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=ipv6 action=drop comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=0x8863 action=accept comment="" disabled=no
add chain=forward mac-protocol=0x8864 action=accept comment="" disabled=no
add chain=input mac-protocol=ipx action=drop comment="" disabled=no
add chain=input mac-protocol=vlan action=drop comment="" disabled=no
add chain=input mac-protocol=ipv6 action=drop comment="" disabled=no
add chain=input mac-protocol=0x809B action=drop comment="apletalk"
disabled=no
add chain=input mac-protocol=0x80F3 action=drop comment="apletalk"
disabled=no
add chain=input mac-protocol=0x8863 action=accept comment="pppoe discovery"
\
    disabled=no
add chain=input mac-protocol=0x8864 action=accept comment="pppoe sesion" \
    disabled=no


Ale nie wiem gdzie je dać, znaczy sie w ktorym miejscu i jak zrobic by miec dostep do BR i AP u ludzi.

Moze mi ktos pomoc?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: PPPOE i wyciecie TCP/IP
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 20:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
_Sheriff_ napisał(a):
Ale nie wiem gdzie je dać, znaczy sie w ktorym miejscu i jak zrobic by miec dostep do BR i AP u ludzi.


A czytac ze zrozumieniem nie laska:

Kod:
/interface bridge filter


MJ


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 20:48 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
To akorat wiem, chodzimlo mi na ktorej maszynie, czy moze na wszystkich ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, godz. 10:24 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
_Sheriff_ napisał(a):
To akorat wiem, chodzimlo mi na ktorej maszynie, czy moze na wszystkich ?


AkUrat na "nadajniku" - bo zakladam, ze chcesz udupic ludzi z poza sieci, ktorzy chca sie wbic na nadajnik i wpuszczac tylko swojakow.

MJ


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, godz. 10:37 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Tak dokladnie o to chodzi!!!

I tu pytanie, jakim MAC adresom zezwolic na laczenie sie : server. RB1, RB2, Mojemu kompowi i cos jeszcze polecacie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lutego 2008, godz. 03:26 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
_Sheriff_ napisał(a):
Tak dokladnie o to chodzi!!!

I tu pytanie, jakim MAC adresom zezwolic na laczenie sie : server. RB1, RB2, Mojemu kompowi i cos jeszcze polecacie?


Dokladnie jak piszesz + jakas karta pomiarowa jak masz.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies