Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 25 czerwca 2017, godz. 02:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z ENDSL-A2+WIG-E
PostNapisane: 17 lipca 2007, godz. 13:03 
Offline

Dołączył(a): 17 lipca 2007, godz. 12:41
Posty: 2
Witam.

Mam problem z instalacja routera ENDSL-A2+WIG-E, po podłączeniu przez RJ11, RJ45 i do zasilacza, nastepnie powinienem uruchomic Quick Setup z plyty, lecz gdy to robie, wyskakuje komunikat "Can't find a correct router" i nie moge zaistalowac.

Co moze byc tego przyczyna?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 lipca 2007, godz. 15:53 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
Witam prosze pobrac instrukcje szybkiej instalacji neostrady dla urzadzenia Encore a2+wig, z ponizszego linku w razie dalszych problemow prosze o kontakt

http://www.interprojekt.pl/showFiles.as ... kumentacja


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2007, godz. 16:23 
Offline

Dołączył(a): 17 lipca 2007, godz. 12:41
Posty: 2
OK, z tym problemem sie juz uporalem. Router działa i łączy sie z internetem.

Natomiast mam kolejny problem, z bezprzewodową kartą USB: Encore ENUWI-G - USB 802.11g 2.4Ghz 54Mbps

Po jej instalacji według instrukcji ze strony InterProjekt, karta działa (dioda swieci), lecz posiada czerwoną ikonę, czyli jest niepołączona z siecią.
W ustawieniach mam tylko 3 zakładki "status, statistics i about" zamiast 7 opisanych w instrukcji. Nie moge nic ustawić.

Proszę o pomoc...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2007, godz. 16:31 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
soyka napisał(a):
OK, z tym problemem sie juz uporalem. Router działa i łączy sie z internetem.

Natomiast mam kolejny problem, z bezprzewodową kartą USB: Encore ENUWI-G - USB 802.11g 2.4Ghz 54Mbps

Po jej instalacji według instrukcji ze strony InterProjekt, karta działa (dioda swieci), lecz posiada czerwoną ikonę, czyli jest niepołączona z siecią.
W ustawieniach mam tylko 3 zakładki "status, statistics i about" zamiast 7 opisanych w instrukcji. Nie moge nic ustawić.

Proszę o pomoc...

witam niech pan sprobuje wykryc urzadzenie poprzez panel sterowania wykryj sieci bezprzewodowe i tam nacisnac odswiez powinno wykryc Pana router


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2007, godz. 08:31 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
soyka napisał(a):
W ustawieniach mam tylko 3 zakładki "status, statistics i about" zamiast 7 opisanych w instrukcji. Nie moge nic ustawić.

Proponuję wyłączyć tzw. "konfigurację zerową" w XP ... ew. nie używać softu do karty, a zamiast niego użyć windowsowego.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 10:18 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
soyka napisał(a):
Mam problem z instalacja routera ENDSL-A2+WIG-E, po podłączeniu przez RJ11, RJ45 i do zasilacza, nastepnie powinienem uruchomic Quick Setup z plyty, lecz gdy to robie, wyskakuje komunikat "Can't find a correct router" i nie moge zaistalowac.


Mialem taki sam problem, lecz ustawilem sobie recznie ip i jakos potem sterownik go wykrył.

Natomiast mam inny problem. Nie moge wejsc w konfiguracje z przegladarki. Po wpisaniu http://192.168.1.1 nic sie nie wyswietla a po jakims czasie: nie mozna wyswietlic strony.
Raz udalo mi sie tam wejsc. Lecz nastapila potrzeba zresetowania routera i po tym juz nie wchodzilo.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 11:15 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
laczy sie pan przez usb czy przez LAN?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 11:18 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
łącze się przez Lan.
Tzn mam karte sieciową podpietą pod usb.
Ale na zwyklej karcie sieciowej tez sprawdzalem i bylo tak samo.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 11:20 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
a na ping urzadzenie odpowiada? niech pan sprobuje wyresetowac urzadzenie (z 10 sekund przytrzymac przycisk reset)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 11:22 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
jak sie resetuje to trzeba trzymac 10 sec? bo jak resetowalem to tylko naciskalem. To moze przez to?

Juz restartuje.

Edit://
Dziekuje za pomoc:) Pomoglo 10 sekundowe zrestartowanie routera

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 11:42 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
Witam ponownie. Mam teraz inny problem. Nie moge ustanowic polaczenia wi-fi. Na komputerze dziala internet. A na urzadzeniu z karta wi fi nie dziala. caly czas pisze laczenie i nic sie nie dzieje.
Pozatym miga caly czas dioda WLAN na routerze


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 16:06 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
nie pan sprobuje sie dowiedziec w jakie tryby wifi obsługuje ta pana NOKIA E60 nawiazujac do naszej rozmowy na gg


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2007, godz. 17:21 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
Nie znalazlem tych trybów. Ale znam juz swoj adres mac. Wpisalem go w konfiguracji z przegladarki. i gdy lacze sie ze strona internetową z telefonu to po chwili pokazuje mi komunikat:

web: Brak odpowiedzi bramy

Jest to jakis krok do przodu. Czekam na wasze opinie na te temat.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2007, godz. 14:56 
Offline

Dołączył(a): 26 lipca 2007, godz. 10:14
Posty: 6
Skonfigurowalem z poziomu telefonu i teraz dziala. Musialem wpisac adres ip telefonu( o 1 nizsze od ip komputera), domyslna bramę oraz DNS i zadzaialalo.

Dzieki wszystkim za pomoc
pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies