Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z konfiguracją !
PostNapisane: 7 grudnia 2006, godz. 15:11 
Witam.

Mam problem jeśli chodzi o konfigurację.
Modem podłączony.Zasilanie jest.lan1 się świeci.ADSL i WLAN mruga.
Jak próbuje się zalogować się na stronce http://10.0.0.2 (admin/conexant) to to po kilku sekundach zamiast panelu logowania wyskakuje mi ,że nie można się połączyć.
Czy ja coś robie nie tak,czy windows ma jakieś zabezpieczenia?
Modem to ENCORE ENDSL-A2+WIG.

Pozdrawiam

Piotrek


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Problem z konfiguracją !
PostNapisane: 8 grudnia 2006, godz. 09:33 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
spiter napisał(a):
Witam.
Jak próbuje się zalogować się na stronce http://10.0.0.2 (admin/conexant) to to po kilku sekundach zamiast panelu logowania wyskakuje mi ,że nie można się połączyć.


Ale przecież ten modem pracuje na innym adresie IP !! Domyślny adres IP dla tego urządzenia to 192.168.1.1 (login/pass: admin/trendchip). Uprzedzając kolejne pytania proponuję dla świętego spokoju wejść w Advanced Setup -> ADSL -> ADSL Mode i ustawić tam G.DMT.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2007, godz. 16:58 
Offline

Dołączył(a): 6 stycznia 2007, godz. 16:40
Posty: 1
Witam!!!
Kupiłem modem ENCORE ENDSL-A2+WIG i mam problemy aby go uruchomić, po podłączeniu świeci się ADSL, lan 1, mruga WLAN. Zmieniłem Advanced Setup -> ADSL -> ADSL Mode i ustawiłem tam G.DMT. lecz nic to nie pomogło, przy próbie połączenia wyświetla się komunikat Nie można uzykać połączenia z wybranym numerem, błąd 680. Jeżeli wrócę do modemu Thomson z TP i przestawię w konfiguracji na modem Thomson wszystko śmiga aż miło.
Pozdrawiam
ms121


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 stycznia 2007, godz. 21:41 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Podejrzewam że nie odinstalował Pan starego oprogramowania ...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies