Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z MT 133c
PostNapisane: 15 stycznia 2007, godz. 17:42 
Offline

Dołączył(a): 15 stycznia 2007, godz. 17:16
Posty: 11
Lokalizacja: Borzęcin
Mam MT RB-133c v 2.9.39 logując się przez winbox'a czasami jest taki problem, że winbox niepokazuje mi ustawień ( tak jakbym niemiał żadnych uprawnień) a po minucie rozłącza, nieraz niema z tym problemu i wszystko działa bardzo ładnie. Natomiast z telnetu nigdy niebyło z tym problemu. Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje ?.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2007, godz. 16:01 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2006, godz. 04:20
Posty: 33
Ciężko jednoznacznie ustalić przyczynę. Może łączenie się po IP(zamiast po MAC) pomoże.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2007, godz. 16:22 
Offline

Dołączył(a): 15 stycznia 2007, godz. 17:16
Posty: 11
Lokalizacja: Borzęcin
Więc tak, sprawdziłem to i faktycznie łączenie się po IP odbywa się bez kłopotów.
Dotyczy to MT z oprogramowaniem 2.9.34, natomiast do MT z 2.9.29 niema żadnej różnicy jak się łączę.
Znalazłem drugi sposób który również działa i pozwala łączyć się przez mac, problem znikł jak w sieciówce u siebie w kompie wpisałem ręcznie adres IP ale bez bramki i DNS'ów , wtedy niemiałem żadnych problemów z połączeniem, a jak wpisałem ponownie adres bramki i DNS'ów to problem znów się pojawiał.
Czyżby w nowej wersji 2.9.34 były jakieś błędy ?
Połączenia testowałem przez winbox z :
MT RB-532A v 2.9.29 - niebyło nigdy problemów
MT RB-133c v 2.9.34 - pojawiały się problemy

acha - w/w problem pojawiał się dopiero po wprowadzeniu jakich kolwiek konfiguracji, dopóki nie wpisałem regułek nie było żadnego problemu.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 stycznia 2007, godz. 00:23 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2006, godz. 04:20
Posty: 33
Możliwe że w danej wersji MT coś nie gra, na szczęście nie jest to aż tak poważne, i chyba nie jest wielkim problemem łączenie się po IP...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies