Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 listopada 2017, godz. 01:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z połaczenie PPPOE
PostNapisane: 4 lutego 2010, godz. 01:43 
Offline

Dołączył(a): 4 lutego 2010, godz. 01:23
Posty: 2
Witam wszystkich na forum.Byłem kiedyś klientem sieci bezprzewodowej.Łącze miałem przydzielane systemem PPPOE bez dodatkowego zabezpieczenia WEP itp.W tej chwili nie korzystam z usług sieci radiowej, lecz pozostał mi sprzęt do odbioru Ovislink Wl 5460 v2 AP.Jako że mój brat rzadko korzysta z sieci ze względu na mała ilość czasu, postanowiliśmy się podzielić hasłem na PPPOE.Brat korzysta z jakiegoś AP na APPRO.Wpisuje jego login i hasło do swojego AP i nie mogę się połączyć.Obaj mamy skierowane anteny na ta samą stację nadawczą oraz DHCP włączone i skonfigurowane w tym samym zakresie adresów a Ap pracuje w trybie Wisp.Co jeszcze należy skonfigurować w AP oprócz Loginu i hasła żeby moc się połączyć.Dodam ze przy tej konfiguracji jaka mam na AP łączyłem się kiedyś na swoim koncie i nic nie zmieniałem i że nie mam możliwości rozdzielenia z jednego AP na 2 kompy bo nie mieszkamy w jednym mieszkaniu.Więc pytanie czy:
1)Oprócz hasła i loginu trzeba coś jeszcze wpisać np. adres MAC brata?jeśli tak to gdzie go znaleźć i gdzie wpisać?
2)Czy admin sieci liczącej ponad 400 osób będzie w stanie zauważyć ze korzystamy z jednego konta?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z połaczenie PPPOE
PostNapisane: 5 lutego 2010, godz. 17:36 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
nie prosciej ci bedzie wstawic router sklonowac tam mac i polaczyc sie ppoe. tak jak ty masz to pewnie jeszcze mac adres musisz sklonowac jezeli sie nie łaczysz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z połaczenie PPPOE
PostNapisane: 5 lutego 2010, godz. 17:56 
Offline

Dołączył(a): 4 lutego 2010, godz. 01:23
Posty: 2
No własnie sklonowalem adres MAC AP i przy probie łączenia jest napisane ze wszystko sie połaczyło lacznie z opcja PPPOE gdy sprawdzam na AP.Ale zadna stronka mi nie działa.Myslisz ze trzeba byłoby tez zmienic adres MAC karty sieciowej komputera?Nie wiem jakie admin ma zabezpieczenia.AP mam w trybie wisp bo tylko w tym trybie dziala internet.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies