Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z polaczeniem za pomoca winboxa, ftp, www
PostNapisane: 22 listopada 2006, godz. 18:04 
Witam
mam problem z polczeniem sie na mikrotika na www oraz ftp. niby usulgi wlaczone ale niestety nie mozna sie polaczyc. winboxem moge polaczyc sie tylko za pomoca maca, chociaz znajduje mi i ip i nawet ale jak wpisze ip to od razu dostaje komunikat ze nie moge sie polaczyc. co gdzie zmienic abym mogl sie logowac za pomoca www i ftp i winboxa za pomoca ip ?


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2006, godz. 09:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 maja 2006, godz. 04:20
Posty: 33
Po skonfigurowaniu adresu IP interfejsu sieciowego nie powinno być problemów z dostaniem się do mikrotika przez WWW czy FTP, proszę się upewnić że IP mikrotika i komputera z którego próbuje się Pan połączyć są z tej samej podsieci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, godz. 00:17 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
a jak zechce połączyc sie z MT zdalnie z poza sieci? to co musze w MT zmienic?
POdac np IP z jakiego moze mnie wpuscic?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, godz. 09:18 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Aby polaczyc sie z MikroTikiem zdalnie z poza sieci, nalezy przypisac interfejsowi MT IP zewnetrzne nadane przez uslugodawce internetowego (lub zrobic przekierowanie wewnetrznego IP na zewnetrzne).


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, godz. 11:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
A to przekierowanie robi sie na MT czysererze? i chodzi o przekierowanie portów?

Bo przekierowanie portow u mnie w przypadku MT nie dziala, w wszystko inne dziala a winbox nie reaguje. Nie mozna sie polaczyc


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, godz. 11:50 
Jezeli MT znajduje sie wewnatrz sieci ktora zarzadza glowny server to przekierowanie trzeba zrobic na serwerze. Jezeli MT pelni role takiego serwera do ktorego podpieta jest jakas ulsuga np DSL to interfejs do ktorego jest podlaczona ma juz zewnetrzny adres przydzielony przez uslugodawce i za jego pomoca nalezy sie laczyc z systemem. W innym przypadku trzeba poprosic admina o przydzielenie zewnetrznego ip pod ktorym bedzie widoczny interfejs na zewnatrz (o ile uslugodawca internetowy przydzielil jakas pule IP zewnetrznych do wykorzystania).


Ostatnio edytowano 9 stycznia 2007, godz. 23:02 przez Gość, łącznie edytowano 2 razy

Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2007, godz. 12:19 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 grudnia 2006, godz. 15:38
Posty: 51
Lokalizacja: N=50°01' E=22°40'
Nie stety nie ma mozliwosci przydzielenia zew IP mikrotikowi, musi byc inny sposob


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies