Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 18 października 2017, godz. 00:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z PROXY
PostNapisane: 17 lipca 2007, godz. 16:41 
Offline

Dołączył(a): 25 lutego 2007, godz. 20:41
Posty: 1
Mam pytanko do kolegów fachowców.

1.Mam postawione proxy na MT i po pewnym czsie działania zapych
mi uploada, co z tym zrobi??. Moja konfiguracja:

/ip web-proxy set cache-drive=primary-slave wybieramy dysk
/ip web-proxy format-drive formatujemy dysk
/ip dns set primary-dns=192.168.1.1 ustawiamy preferowany dns je�li nie jest ustawiony
/ip web-proxy set port=8080 ustawiamy port na którym będzie pracował web proxy
/ip web-proxy set hostname=proxy.domena.pl ustawiamy adres (nazwę) proxy
/ip web-proxy set enabled=yes wł�czenie web-proxy
/ip web-proxy set transparent-proxy=yes dodatkowo można ustawić przezroczysto�ć

oraz w firewallu:
/ip firewall nat add in-interface=Public dst-port=80 protocol=tcp action=redirect to-ports=8080 chain=dstnat

2. Czy wogóle warto stawia proxy mam ok 70userów i dsl 4MB.
Wpi�łem dysk 80GB jak to ew. skonfigurowa żeby najlepiej działało.

Jeśli można proszę łopatologicznie ponieważ MT bawię się dopiero 3mieś. :wink:

Serdeczne dzięki :grin:
Pozdrawiam Mirek


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z PROXY
PostNapisane: 19 lipca 2007, godz. 22:16 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2006, godz. 17:19
Posty: 26
Cytuj:
1.Mam postawione proxy na MT i po pewnym czsie działania zapych
mi uploada, co z tym zrobi??. Moja konfiguracja:
(cut..)

Proxy nie pomoże w rozwiązaniu problemu z uploadem co najwyżej z Download(em)

Cytuj:
2. Czy wogóle warto stawia proxy mam ok 70userów i dsl 4MB.

tak
Cytuj:
Wpi�łem dysk 80GB jak to ew. skonfigurowa żeby najlepiej działało.

Dużo ramu i szybki dysk.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 października 2007, godz. 13:43 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
Zagladnij do wiki.mikrotik.com i tam prezentacje MUM (magic IP Flow Valensa)

Po zrozumieniu schematow ze strony 12 - 18 bedziesz wiedzial troche wiecej :)

kiedy ustawiasz web-proxy na MT ruch nie wyglada tak: INTERNET >> KLIENT tylko INTERNET>>PROXY>>KLIENT i na odwroc KLIENT>>PROXY>> INTERNET.

Proxy jest wewnetrzna funkcja MT i wtedy trzeba zrobic dodatkowy mark packet dla ruchu www gdzie lancuchem bedzie "output".


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies