Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z routerem Air Live
PostNapisane: 9 września 2010, godz. 10:57 
Offline

Dołączył(a): 9 września 2010, godz. 10:53
Posty: 1
Czołem wszystkim! Mam wielki problem. Mam laptopa firmy Dell z wejściem na kabel Ethernet, za pomocą którego chcę łączyć się z siecią. Problem w tym, że komputer rozpoznaje nazwę sieci wewnętrznej, ustawia sygnał: znakomity, status: połączono, ale jednocześnie "brak dostępu do sieci". W mieszkaniu mam drugiego laptopa firmy Acer, podłączyłem w
ten sam sposób kabel Ethernet i działa! W mieszkaniu mam również 2 gniazda, do których kostka jest podpięta. Niedawno operator (UPC) był na mieszkaniu i stwierdził, że brak sygnału w jednym gniazdku, a w drugim jest sygnał. Problem jednak w tym, że komputer widzi sieć, ale jakakolwiek strona się nie ładuje. Przepisałem adresy IP sieci, bramy, maski podsieci z komputera na którym działa sieć i nadal nic. Włączyłem kartę sieciową w komputerze na którym net nie działa - nie pomogło. Urządzenie karty sieciowej i modem są sprawne - sprawdzałem w menadżerze urządzeń. Kabel Ethernet jest wymieniony. Przełożyłem kabel Ethernet do drugiego komputera i wszystko sprawnie działa. Hasło do sieci jest też poprawne, ale generowane są informacje, że jest niedostępny punkt dostępowy, mimo, że w sieci konto nie jest zablokowane, ani nie stwierdzono żadnej awarii sieci. Proszę Was o pomoc. Co jeszcze sprawdzić i jakie ustawienia wprowadzić, by to zadziałało ? Nawet panel konfiguracyjny routera nie działa (router: firma Air Live).Mam też informację , że brak DHCP we właściwościach karty sieciowej. gdzie mogę go znaleźć i gdzie znaleźć adres DHCP w Windowsie 7? Co może być przyczyną tego, że jeden komputer się łączy, a drugi nie? I dlaczego, skoro jest router, nie można łączyć się bezprzewodowo
? Byłbym wdzięczny za pomoc! Pozdrawiam Was wszystkich i z góry dziękuję za pomoc. Mikołaj.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: problem z routerem Air Live
PostNapisane: 13 września 2010, godz. 15:37 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
napewno masz router? czy moze access point


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies