Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 20 listopada 2017, godz. 21:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z TPLINKIEM TD-W8910G
PostNapisane: 17 października 2007, godz. 21:55 
Offline

Dołączył(a): 17 października 2007, godz. 21:44
Posty: 2
witam
kupilem u was najpierw router wifi encore byl w nim uwalony uklad radiowy nie przebil sie przez sciane-zrazilem sie do niego. dolozylem i wymienilem go na tego tplinka i tu schody. mam internet MULTIMEDIA Emil. Nie moge go skonfigurowac a mianowicie jset tak ze gg chodzi google chodza szukanie w google chodzi pingi ida ale nic innego nie dziala ani na lanie ani na wanie. objawa niby dns ale ustawilem recznie i to nie pomoglo. wymiana FW na najnowszy ten nie zalatwila sprawy.

Dlatego prosze krok po kroku napisac jak mam to skonfigurowac na ta siec;/ bo juz nie mam sily.
Pozdrawiam serdecznie
MIDLAND1


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, godz. 11:17 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
a jakie dns pan wpisal z tego multimo? prosze wpisac dns (bedacy numerem ip routera) tj. 192.168.1.1 a jesli to nie pomoze w opcjach tplinka mozna wpisac dns zeby nie pobieralo automatycznie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 października 2007, godz. 16:54 
Offline

Dołączył(a): 17 października 2007, godz. 21:44
Posty: 2
nie multimo a MULTIMEDIA www.mm.pl

ponadto problem jest z routerem bo na innym to dziala
jesli chodzi o dns wpisalem reczne dns na www na routerze i nic to nie pomoglo
W temacie cos wiem takze czekam na inne propozycje w miare szybkie bo juz dluugo net idzie przez serwer na windowsie xp;////(ps.linux odpada-stanowisko biurowe) a nie ma zezwolenia na stacjonarny pc-router


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 października 2007, godz. 13:54 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Proponuje wpisać standardowe DNS-y TP SA na stronie konfiguracyjnej TP-LINKA.

194.204.159.1
194.204.152.34

Dodatkowo usunąć wszystkie zdefiniowane standardowo połączenia i zostawić tylko jeden używany wpis.

Proszę spróbować włączyć opcję DMZ ( na routerze ) dla jednego hosta w sieci po adresie IP i sprawdzić czy strony są prawidłowo otwierane.

W ostateczności proponuję reset do default , być może gdzieś na firewallu wisi jakiś niepotrzebny wpis.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies