Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 21 października 2017, godz. 01:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 12 września 2010, godz. 15:28 
Offline

Dołączył(a): 12 września 2010, godz. 15:15
Posty: 6
Lokalizacja: Kraków
Witam.

Ostatnimi czasy chciałem zrobić update license key do nowej postaci czyli XXXX-XXXX. Niestety otrzymuję komunikat "Failed: could not connect to www.mikrotik.com". Taki sam mam objaw na kilku urządzeniach RB tj. RB411, RB411A, RB433 i RB433AH. Kilka miesięcy temu problem nie występował :| Czy ktoś ma jeszcze problem z update license key?

Dodam, że na urządzeniach jest dostęp do Internetu. Ustawione są również poprawne dnsy, można także pingować domenę www.mikrotik.com

--
Pozdrawiam
Waldemar Fras'


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 13 września 2010, godz. 21:46 
Offline

Dołączył(a): 12 września 2010, godz. 15:15
Posty: 6
Lokalizacja: Kraków
A to inne mam pytanie, czy aktualnie Wam przechodzi update license key? Chodzi mi o to czy problem jest jakiś ogólny czy tylko mój indywidualny.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 14 września 2010, godz. 23:03 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Nie mam w tej chwili nieupdate'owanej instalacji ale przy próbie ponownej aktualizacji status ewidetnie wskazuje, że prawidłowo połączył się z www.mikrotik.com.

Jedyne co przychodzi mi do głowy to to, że winbox działa dość dziwnie i korzysta z DNS komputera na którym uruchomiony jest on sam a nie DNS routera (a przynajmniej jeszcze niedawno tak działał). Może tu jest problem?

pozdrawiam,
bdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 15 września 2010, godz. 14:40 
Offline

Dołączył(a): 12 września 2010, godz. 15:15
Posty: 6
Lokalizacja: Kraków
Sprawa wygląda tak, że zarówno na RB jak i na komputerze na którym uruchamiam winboxa, posiadam dostęp do Internetu. Dnsy też działają ok.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 15 września 2010, godz. 16:45 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
z jakiej wersji routeros na jaka upgradowales


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z update license key do wersji xxxx-xxxx
PostNapisane: 16 września 2010, godz. 17:20 
Offline

Dołączył(a): 12 września 2010, godz. 15:15
Posty: 6
Lokalizacja: Kraków
Z 3.27 zrobiłem do 3.30,
i z kolei z 3.30 chciałem do 4.11

Ale to nie powinno mieć w tej chwili znaczenia którą z 4.x wrzucam docelowo gdyż klucz i tak przy wersji 3.30 powinno dać się update'ować do nowej postaci.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies