Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 22 sierpnia 2017, godz. 20:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Przekierowanie Kilenta ktory nie zaplacil na strone z info
PostNapisane: 30 stycznia 2007, godz. 10:26 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
jak przekierowac caly ruch klientowi z adresu 192.168.0.3 zeby nie mogl laczyc sie do internetu i zeby za kazdym razem otwotrzenia przegladarki byl przekierowywany na strone wyswietlajaca informacje o zaleglosciach ktora jest np na serwerze 192.168.0.150/brakwplaty.html

Bardziej szczegolowo..
Moj MT jest routerem, ma NAT
mam serwer www na 192.168.0.150 - tam umieszczone rozne strony np. "brakwplaty.html", "info.html" itp.

Chcialbym uzytkownika ktory nie zaplacil np. 192.168.0.3 przekirwoac na odpowiednia strone.


Znalazlem cos takiego i nie wiem czy bedzie dobrze.. bo nie wiem jak wybierac odpowiednia strone do wyswietlenia.. :

ip firewall nat add chain=dstnat src-address=192.168.0.15 protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=212.77.100.101 to-ports=80- tak bylo w oryginale


czy po zmianach moglbym dac tak
ip firewall nat add chain=dstnat src-address=192.168.0.3 protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.0.150/brakwplaty.html to-ports=80

Nie wiem.. - prosze o pomoc..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2007, godz. 11:02 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 30 marca 2005, godz. 01:34
Posty: 43
Witam

Przekierowanie będzie działać ale trzeba usunać wpis

/brakwplaty.html tylko adres i port

ip firewall nat add chain=dstnat src-address=192.168.0.3 protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.0.150 to-ports=80

Pozdrawia Inter Projekt

Dawid Papis


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2007, godz. 11:02 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Niestety nie ... trzeba postawić wirtualkę na innym adresie i na nim umieścić stronę (ew. odpalić drugi serwer na innym porcie np. 81)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2007, godz. 12:56 
Offline

Dołączył(a): 23 stycznia 2007, godz. 14:24
Posty: 91
W takim razie innym rozwiazaniem jest np. zmienianie strony na 192.168.0.150 tzn jezeli chce wyslac informacje o czyms.. to zmieniam zawartosc strony umieszczonej na serwerze 0.150 itd.. - chyba jajprosciej :)


A mam pytanie - bo wiem ze mozna zrobic tak zeby klientowi jak odpala GG wyskakiwala moja reklama - ew wiadomosc.. a nie reklama z GG

Jak to zrobic ?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2007, godz. 16:05 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
zależy czy masz w sieci jakiś serwerek ...
jeśli masz, to odpowiednia konfiguracja apache'a i mikrotika może przynieść efekt ... choć podobno w nowszych wersjach klienta gg to nie działa :/


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies