Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 20 listopada 2017, godz. 21:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: radiowka przez black ap
PostNapisane: 22 grudnia 2007, godz. 23:56 
Offline

Dołączył(a): 22 grudnia 2007, godz. 23:45
Posty: 1
witam jestem uzytkownikiem sieci radiowej.w kompie mam karte radiowa planet i podlaczona do niej antene babujaga.operator sieci udostepnia ja przez adresy mac.kupilem sobie AP z routerem i ... dokladnie jest to blackbox bo posiada funkcje ap client.ale nie potrafie sie przez niego podlaczyc do tej sieci.prosilbym o pomoc w konfiguracji tego czegos.na poczatku mam do wyboru Getway,bridge i WISP.operator powiedzial ze mam skonfigurowac wisp i static ip w tym no i ze brama domyslna to 192.168.1.1 ale wiecej informacji mi nie podal poniewaz sobie zyczy pieniadze za konfiguracje i nie pokaze jakie sa ustawienia.
jakie mam wpisac adresy i jakie dnsy? bo za bardzo sei na tym nie znam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 grudnia 2007, godz. 13:15 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
:)

Jeżeli administrator przydzielił stałą adresację IP proponuję przejść do menu START>>Uruchom i tutaj wpisać polecenie CMD. Następnie w wierszu poleceń wpisać komendę ipconfig /all , w tym momencie powinny zostać wyświetlone wszystkie adresy jakie potrzebujesz do podłączenia się z internetem oraz adres MAC ( fizyczny adres karty sieciowej ) który należy wpisać w ustawieniach portu WAN routera w pozycji MAC adress.

Logujesz się na router w zakładce Operation MODE wybierasz Wireless ISP , następnie przechodzisz do zakładki TCP/IP Settings >> WAN Interface , tutaj ustawiasz WAN acces type : static ip i wpisujesz adresację przydzieloną przez admina. W pozycji Clone MAC Address: wpisujesz adres mac karty sieciowej z której dotychczas korzystałeś, Zapisujesz ustawienia następnie przechodzisz do zakładki Wireless >> Site Survey i podłączasz się do sieci bezprzewodowej. Oczywiście jeżeli sieć jest zabezpieczona przez szyfrowanie ( a pewnie jest ) przechodzisz do zakładki Wireless >> Security i wybierasz odpowiednie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies