Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: RB450G Graph dział ale co z plikami
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, godz. 10:12 
Offline

Dołączył(a): 13 sierpnia 2009, godz. 10:00
Posty: 17
Mam RB450G. Graph właczony z zapisem na dysku. Fajnie wszytko działa i rysuje. Czy jest mozliwość :

- przekierować to by maszyna z Windowsem zbierała te dane i rysowała by nie zapchać dysku w RB ?

lub

- co zrobić jak dysk w RB sie zapcha jak sie go kasuje czy on sie nadpisuje ? może mozna ograniczyć zapis do jakieś pojemności ?

dodam ze nie mam w RB żadnej karty dodatkowej. Zapisuje sie na razie w jego pamieci jaka ma.


bardzo prosze o pomoc.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: RB450G Graph dział ale co z plikami
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, godz. 13:19 
Offline

Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, godz. 12:06
Posty: 3
Uzyj The Dude http://www.mikrotik.com/thedude.php


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: RB450G Graph dział ale co z plikami
PostNapisane: 13 sierpnia 2009, godz. 14:57 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Można to zbierać po snmp i rysować za pomocą np. mrtg

Kod:
Target[10.0.0.14_10]: 10:public@10.0.0.14:
SetEnv[10.0.0.14_10]: MRTG_INT_IP="10.0.0.241" MRTG_INT_DESCR="ether3_server"
MaxBytes[10.0.0.14_10]: 12500000
Title[10.0.0.14_10]: Traffic Analysis for ether3_server -- stargate
PageTop[10.0.0.14_10]: <h1>Traffic Analysis for ether3_server -- stargate</h1>
                <div id="sysdetails">
                        <table>
                                <tr>
                                        <td>System:</td>
                                        <td>stargate in </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>Maintainer:</td>
                                        <td>bdr</td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>Description:</td>
                                        <td>ether3_server  </td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>ifType:</td>
                                        <td>ethernetCsmacd (6)</td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>ifName:</td>
                                        <td>ether3_server</td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>Max Speed:</td>
                                        <td>12.5 MBytes/s</td>
                                </tr>
                                <tr>
                                        <td>Ip:</td>
                                        <td>10.0.0.241 ()</td>
                                </tr>
                        </table>
                </div>


Odpowiednie identyfikatory (oid) można w RouterOS odczytać poleceniem:

Kod:
/interface print oid


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies