Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 13 czerwca 2012, godz. 22:25 
Offline

Dołączył(a): 6 lutego 2011, godz. 23:05
Posty: 4
Witam,

Zakupiłem ostatnio używany RB800 i wszystko było by ok gdyby nie fakt, że jak podłącze MT pod gigabitowego switcha lub komputer na porcie eth1 (ten z poe) to zostaje wynegocjowana szybkość 100Mbit/s. Pozostałe porty działają ok. Resetowałem konfigurację wgrałem starszego RouterOS (4.17) i dalej ten sam skutek.
ma ktoś może jakiś pomysł? Dodam, że jak robię bandwidth test do innego MT przez ten port to nie mam błędów. Więc port raczej powinien być dobry.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 15 czerwca 2012, godz. 16:44 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

A jak ustawisz na sztywno?

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 17 czerwca 2012, godz. 12:08 
Offline

Dołączył(a): 6 lutego 2011, godz. 23:05
Posty: 4
Witam,

Port nie może wynegocjować połączenia, link jest nieaktywny. Jak ustawie na sztywno 100 Mbit to link wstaje. Specjalnie nawet zarobiłem sobie kabelek krosowy i jest to samo.

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 20 czerwca 2012, godz. 11:09 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
A czy używasz PoE? Znaczy się czy jednocześnie zasilasz płytę przez ten port?

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 20 czerwca 2012, godz. 14:47 
Offline

Dołączył(a): 6 lutego 2011, godz. 23:05
Posty: 4
Witam,

Oczywiście, że nie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: RB800 port eth1 tylko 100Mbit/s
PostNapisane: 7 września 2012, godz. 11:09 
Offline
Inter Projekt
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 5 marca 2007, godz. 11:31
Posty: 170
Lokalizacja: Bytom
Witam,

Moim zdaniem może to być uszkodzony port... Jeśli sprzęt jest na gwarancji można go przesłać do serwisu dystrybutora

pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies