Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 28 czerwca 2017, godz. 12:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: router tp-link w domu?
PostNapisane: 18 lutego 2008, godz. 19:05 
Offline

Dołączył(a): 17 lutego 2008, godz. 21:47
Posty: 3
Lokalizacja: Chojnice
Witam!
Mam w domu dwa stacjonarne komputery ( p4 + linux ubuntu 7.04) i jednego starego laptopa (win98). internet (2Mb) kupuję od lokalnej kablówki (firma Petrus) modem kablowy ARRIS typu CM550B/CE. ponieważ znudziło mi się przekładanie kabelka LAN z komputera do komputera nadeszła chyba pora na router. po przejrzeniu oferty Waszej firmy wydaje mi się że powinienem zastosować router TP-LINK TL-WR543G dodatkowo do laptopa chcę nabyć kartę sieciową WiFi USB MINITAR MWGUHA. czy sprzęt w takiej konfiguracji sprawdzi się? tzn. będę miał jednocześnie internet na dwóch stacjonarnych komputerach po LAN i trzecim po WiFi?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: router tp-link w domu?
PostNapisane: 19 lutego 2008, godz. 02:18 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
kgorski napisał(a):
Witam!
Mam w domu dwa stacjonarne komputery ( p4 + linux ubuntu 7.04) i jednego starego laptopa (win98). internet (2Mb) kupuję od lokalnej kablówki (firma Petrus) modem kablowy ARRIS typu CM550B/CE. ponieważ znudziło mi się przekładanie kabelka LAN z komputera do komputera nadeszła chyba pora na router. po przejrzeniu oferty Waszej firmy wydaje mi się że powinienem zastosować router TP-LINK TL-WR543G dodatkowo do laptopa chcę nabyć kartę sieciową WiFi USB MINITAR MWGUHA. czy sprzęt w takiej konfiguracji sprawdzi się? tzn. będę miał jednocześnie internet na dwóch stacjonarnych komputerach po LAN i trzecim po WiFi?


Tak, chodz ja bym wybral Black AP jako router.

Karte kup na PCMCIA (jezeli to starszy lap pewno ma usb 1.0) np taka: http://www.interprojekt.pl/katalogp.asp ... CIA-WN510G


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, godz. 11:07 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
tplink 340 jest tanszy ale ma slabsze radio. blackap po wgraniu firmware highpower ma zdecydowanie mocniejsze regulowane radio do 22 dB


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lutego 2008, godz. 16:15 
Offline

Dołączył(a): 17 lutego 2008, godz. 21:47
Posty: 3
Lokalizacja: Chojnice
co do routera to wybiorę chyba jednak WR543G, natomiast wystraszyliście mnie Panowie co do karty sieciowej WiFi. rzeczywiście w moim starym laptopie mam złącza USB 1 czy to znaczy że sicówka MINITAR MWGUHA nie będzie na nim chodziła? mój wybór padł na tę kartę ze względu na jej uniwersalność (odłączana antena, USB i tryb AP). no i jeszcze wsparcie dla LINUX :-))


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lutego 2008, godz. 14:10 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 września 2007, godz. 11:12
Posty: 88
Lokalizacja: Tychy
kgorski napisał(a):
co do routera to wybiorę chyba jednak WR543G, natomiast wystraszyliście mnie Panowie co do karty sieciowej WiFi. rzeczywiście w moim starym laptopie mam złącza USB 1 czy to znaczy że sicówka MINITAR MWGUHA nie będzie na nim chodziła? mój wybór padł na tę kartę ze względu na jej uniwersalność (odłączana antena, USB i tryb AP). no i jeszcze wsparcie dla LINUX :-))


Kup karte na pcmcia.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, godz. 09:12 
Offline

Dołączył(a): 17 lutego 2008, godz. 21:47
Posty: 3
Lokalizacja: Chojnice
w porządku! rozumiem że ze starym laptopem lepiej będzie pracowała karta pcmcia, ale mój laptop jest bliski śmierci technicznej :-(. kupna kolejnego laptopa nie planuję, więc na co mi później taka karta? a czy karta MINITAR USB zadziała?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, godz. 14:26 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
powinna zadzialac ta karta sprawia najmniej problemow praktycznie zadnych


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies