Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 19 października 2017, godz. 03:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: RouterBoard 532A
PostNapisane: 24 października 2007, godz. 22:52 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
Witam.
Nakrecilem sobie w fireewalu na moim MT tak ze nie moglem wejsc z zadnego interfejsu,wiec pomyslalem o resecie do fabrcznych ustawien :razz:
I mam teraz takie cos:

Kod:
RouterBOOT booter 1.5

RouterBoard 532A


Dalej nic sie nie dzieje :neutral:
Jakis pomysl co z tym teraz zrobic zeby to ruszylo ??

Pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 października 2007, godz. 22:06 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
tzn ten komunikat masz na konsoli (przez RS-232)??
a próbowałeś wgrać soft netinstallem ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2007, godz. 01:18 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
Kravi napisał(a):
tzn ten komunikat masz na konsoli (przez RS-232)??
a próbowałeś wgrać soft netinstallem ??


tak w konsoli

tego nie robilem bo myslalem ze wtedy lan jest wylaczony


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 października 2007, godz. 11:31 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Spróbuj jak pisze kolega powyżej wgrać soft przez netinstalla. Najnowsza paczka z systemem to 2.9.48 :

http://www.mikrotik.com/download/router ... 2.9.48.npk

O ile sobie dobrze przypominam sposób instalacji za pomocą netinstala był już opisywany na forum.

Dodatkowo proponuję upgrade biosu, widzę że masz wersję 1.5 na stronie www.routerboard.com jest dostępna wersja 1.9 :

http://routerboard.com/files/rb-2.9/rc32434-2.9.fwf


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 14:04 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
Kravi napisał(a):
a próbowałeś wgrać soft netinstallem ??


w netinstallu widzi mi tylko hdd z kompa :neutral:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 14:07 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
Chrupek napisał(a):
w netinstallu widzi mi tylko hdd z kompa :neutral:

Nie ten netinstall !! Netinstall for MIPS musi być ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 14:11 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
Kravi napisał(a):
Chrupek napisał(a):
w netinstallu widzi mi tylko hdd z kompa :neutral:

Nie ten netinstall !! Netinstall for MIPS musi być ...


A to w takim razie moge prosic o link do odpowiedniej wersji :?: :?:

No i jesli bedzie to pomocne to przy wcisnieciu S1 i wlaczeniu zasilania w konsoli pisze tak:

Kod:
RouterBOOT booter 1.5

RouterBoard 532A

Authorization: Failed


Czyli cos pewno jest z biosem :sad:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 14:13 
Offline
Site Admin
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 sierpnia 2006, godz. 10:20
Posty: 89
Lokalizacja: Gliwice
proszę odpalić RB z wciśniętym przyciskiem RESET ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 14:19 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
Kravi napisał(a):
proszę odpalić RB z wciśniętym przyciskiem RESET ...


reset trzymalem z ponad 30 sek i nic to nie zmienilo
pomaranczowy led caly czas sobie miga a z resetem swieci


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 18:22 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Procedura instalacji systemu za pomocą NETINSTALA krok po kroku pod linkiem :

http://wiki.interprojekt.pl/wiki/Wiki.j ... outerBoard


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2008, godz. 22:50 
Offline

Dołączył(a): 24 października 2007, godz. 22:46
Posty: 6
rafall napisał(a):
Procedura instalacji systemu za pomocą NETINSTALA krok po kroku pod linkiem :

http://wiki.interprojekt.pl/wiki/Wiki.j ... outerBoard


Wszystko fajnie pieknie ale nawet do BIOSu wejsc sie nie da :neutral:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 stycznia 2008, godz. 09:28 
Offline

Dołączył(a): 31 października 2006, godz. 09:51
Posty: 293
Lokalizacja: Sosnowiec
Jeżeli niema możliwości wejścia do BIOSU uszkodzeniu uległ najprawdopodobniej flash na którym jest zapisany. Na pewno nie jest to wina błędnej konfiguracji / złego ustawienia zworek / lub innych tego typu rzeczy.

Nie pozostaje nic innego jak tylko wysłać płytę do serwisu. Jeżeli jest na gwarancji i została kupiona w InterProjekcie zapraszam do zapoznania się z REGULAMINEM GWARANCJI .

Jeżeli jest już poza okresem gwarancji lub nie została kupiona w InterProjekcie możemy się podjąć naprawy płatnej ( procedura wysyłki identyczna jak w przypadku reklamacji ).


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies