Inter Projekt
 
www.InterProjekt.pl  
Teraz jest 24 czerwca 2017, godz. 12:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sieć bezprzewodowa z domu na domu nie działa:( pomocy!!!
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, godz. 09:43 
Offline

Dołączył(a): 29 kwietnia 2010, godz. 09:33
Posty: 3
Witam...mam taki problem a mianowicie...w jednym domu mam z gniazda telefonicznego do ruterka firmy pentagram...wszystko działa w porządku...diody działają i świecą poprawnie...zresztą internet w laptopie jest więc nie ma o czym mówić:) natomiast niestety już jest problem przenieść internet z tego domu do drugiego...w drugim mam router firmy tp-link i również on odbiera sygnał z pentagramu poprawnie...ponieważ diody świecą poprawnie...z tp linka idzie jeden kabel zasilający i jeden kabel do komputera...niegdyś było wszystko w porządku...a teraz się zepsuło...coś nie idzie sam nie wiem co ....pomóżcie co może być nie tak....odległość z okna do okna domu jest jakieś ok.30-40 m:) więc nie za dużo...:) proszę o jakieś sugestie...pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Sieć bezprzewodowa z domu na domu nie działa:( pomocy!!!
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, godz. 10:56 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
masz mozliwosc wyrzucenia antenek na zewnatrz? sprobuj tez zmienic kanal bo moze w twojej okolicy pojawil sie inny router i nadaje na tym samym kanale albo poprostu padl ci modul radiowy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sieć bezprzewodowa z domu na domu nie działa:( pomocy!!!
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, godz. 14:00 
Offline

Dołączył(a): 29 kwietnia 2010, godz. 09:33
Posty: 3
antenki są wmontowane w ruter więc jak to zrobić? dokupić anteny czy coś...a gdzie przełączyć kanał na ruterze czy w komputerze?? moduł radiowy? a które to jest ,jeden ruter na pewno działa natomiast drugi nie wiem...


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
 Tytuł: Re: Sieć bezprzewodowa z domu na domu nie działa:( pomocy!!!
PostNapisane: 29 kwietnia 2010, godz. 14:10 
Offline
Inter Projekt

Dołączył(a): 23 marca 2007, godz. 17:30
Posty: 184
Lokalizacja: Ruda Śląska
musilabys dokupic 2 kable z koncowkami odp kanal sie zmienia w wireless chanel


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Sieć bezprzewodowa z domu na domu nie działa:( pomocy!!!
PostNapisane: 30 kwietnia 2010, godz. 20:59 
Offline

Dołączył(a): 29 kwietnia 2010, godz. 09:33
Posty: 3
wcześniej nie bylo zadnych kabli i było ok...a teraz też mi się wydaje wszytko ok ale coś nie idzie internet...co jest ??:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Publikowane wiadomości są prywatnymi opiniami użytkowników forum. Inter Projekt S.A. nie ponosi odpowiedzialności za treść wiadomości.
Informacje o cookies